Mlađi kadeti (igrači rođeni 1997.godine i mlađi) KK “Šibenik Stari grad” izborili su plasman na poluzavršnicu prvenstva Hrvatske  nakon što su u odlučujućoj utakmici za treće mjesto svladali vršnjake iz KK “Split” rezultatom 73: 71.
Iako su vodili cijelu utakmicu, pobjeda je na kraju bila ugrožena jer su dva igrača iz standardne postave u posljednjoj četvrtini napustili parket (Tomi Lučev ozljeda,te    Matija Bilalović pet osobnih pogrešaka).
Inače u prvoj utakmici šibenčani su izgubili od domaćina Dubrovnika 78: 74. U neizvjesnoj utakmici bolje su se snašli domaćini te su upisali vrijednu pobjedu koja im je osigurala nastup u finalu.

U posljednjoj utakmici svoje skupine “Šibenik Stari grad” pobijedio je košarkaše “Borik-Puntamike” rezultatom 72 :58.

Za mlađe kadete “Šibenik Stari grad” nastupili su: Franko Kalpić 69, Toni Lučev 37  Krešimir Radovčić 31, Kristijan Andabaka 27, Matija Bilalović 27, Ivan Bego 12,   Toma Berović 9, Stipe Dželalija 4, Vinko Ninić 2, Antonio Vudrag 1 poen. Još su igrali Roko Jokić i Roko Badžim. Inače prvaci Dalmacije postali su mlađi kadeti  Zadra koji su u finalu pobijedili       Dubrovnika. Na poluzavršnicu prvenstva Hrvatske plasirali su se Zadar, Dubrovnik i      Šibenik Stari grad inače jedina momčad koja je nastupala među prvoligaškim        momčadima. Dalje nisu prošli Split, Alkar i Borik-Puntamika.

Poluzavršnica prvenstva Hrvatske za mlađe kadete odigrat će se od 25. – 29. svibnja  2011.godine.

Share: