U osmini finala Kupa Krešimira Ćosića Građanski košarkaški klub Šibenik na Baldekinu je dočekao prvoligaša Zabok. Gosti su praktički od početka preuzeli vodstvo i kontrolu utakmice u svoje ruke, domaćin je nekoliko puta zaprijetio, ali pobjeda je ipak pripala gostima, slavili su rezultatom 69:58.

GKK Sibenik

Početno vodstvo na utakmici imali su domaći košarkaši, ali gosti su vrlo brzo preuzeli vodstvo koje nisu ispuštali sve do kraja utakmice. Nošeni podrškom s tribina, Narančasti su se u nekoliko navrata približili na samo dva koša zaostatka, ali nisu uspjeli napraviti nešto više od toga. Na poluvremenu Zabok je vodio s 30:24, a uoči zadnjih deset minuta igre prednost je još više narasla, na 52:34. U zadnjoj četvrtini s dvije trice 14-godišnjeg Franka Kalpića GKK Šibenik došao je na minus devet (52:61), pokušali su presingom i šutovima za tri poena dovesti utakmicu u neizvjesnu završnicu, no, nisu uspjeli.

Jeronimo Šarin, trener GKK Šibenik: „Nažalost, izgubili smo. Utakmica je bila vrlo, vrlo tvrda, sa velikim brojem grešaka. Mi napadački nismo pružili partiju kakvu smo mogli pružiti, rezultat toga je samo 58 zabijenih poena. Možda je i publika malo previše ponijela momke, bilo je malo i samoisticanja. U svakom slučaju, ono što smo htjeli to smo i dobili: puna dvorana, navijači od početka do kraja navijaju za nas. Šibenka se vratila u Šibenik nakon četiri – pet godina. Ja sam osobno stvarno prezadovoljan s utakmicom, naravno ne s igrom i rezultatom, nego s činjenicom da je momak od 14 godina ovako odigrao protiv prvoligaške momčadi, te da druga dva juniora koja su ovako participirala u igri. To je ono za što mi u ovom klubu radimo, to je ono za što ovaj klub postoji. Imamo samo dalje raditi i rezultat će vrlo brzo doći. Uz publiku koja je već tu.“

Dragutin Črnjević, trener Zaboka: „Prije svega, meni je drago da sam s ekipom bio danas ovdje, u Draženovom domu gdje je on počeo. Atmosfera je bila vrlo interesantna za nas i podsjetila je na dane kad je tu bio prvoligaš vrlo jaki, neosvojiva tvrđava. Mi smo igrali dosta rezervirano, pa smo u nekim trenucima utakmice došli u nepotrebnu nervozu. Osjetio se i pritisak s tribina, šesti igrač je dao svoj doprinos, međutim, uspjeli smo normalno privesti utakmicu kraju.“

GKK Šibenik – Zabok 58:69 (9:18, 15:12, 10:22, 24:17)

Šibenik, dvorana na Baldekinu, 500 gledatelja

Suci: Tomislav Hordov (Zadar), Krunoslav Peić (Slavonski Brod) i Zlatko Galiot (Zagreb)

GKK Šibenik: Petković 2, Jo. Šarin 2, Drezga 17, Kalpić 10, Jelenčić, Španja, Blaće 4, Matulja, Vukičević 2, Sandrić 11, Maleš 8, Čičin-Šain 2. Trener: Jeronimo Šarin.

Zabok: Pešut 9, Zadravec 10, Janković 11, Lež 6, Stojković, Bubalo14, A. Črnjević, Perinčić, Bašić, Krušlin 13, Drča 6. Trener: Dragutin Črnjević.

Fotografija: Martina Japundžić
Preuzeto sa:  www.radiosibenik.hr

Share: