Novo izdanje A-1 lige za košarkaše otvoreno je utakmicom na Baldekinu u kojoj su se sastali novi prvoligaš GKK Šibenik i momčad iz Trnskog. Poslije furioznog ulaska u utakmicu domaće momčadi, gosti su agresijom i presingom preokrenuli rezultat, poveli su već u drugoj četvrtini. Imali su i više od 20 koševa prednosti, no Šibenčani se, nošeni fanatičnom podrškom s tribina, nisu predavali, ali razlika je bila prevelika da bi je u potpunosti anulirali, te su Zagrepčani na kraju slavili sa 103:93.

Sjajan je bio ulazak u utakmicu šibenskog kluba. Poveli su sa 7:0, a poslije dvije uzastopne trice(BašićPorzingis) na semaforu je svjetlilo 15:4. Nova trica Latvijca u šibenskim redovima donijela je i najvećih +12 (18:6). Jusup tada uvodi Novačića, svojima naređuje presing još na suparničkoj polovici i prednost se polako počinje topiti. Upravo Novačić i Karlo Žganec su najzaslužniji što su Mravi na kraju prve četvrtine imali zaostatak od samo četiri koša (21:17).

Poslije Segarićevih pet koševa u 13. minuti rezultat je u potpunosti izjednačen – 26:26. Odmah potomHalilović pogađa za prvo gostujuće vodstvo, a prednost na stranu Šarinove momčadi vraćajuBadžim i Mišić. I u drugoj su četvrtini Zagrepčani u više navrata postigli koš faul, zabijaju i Halilović iTešija, pa u 19. minuti gosti imaju plus devet (44:35). Čak 36 koševa primili su domaći košarkaši u drugoj četvrtini, gotovo da se nisu mogli obraniti. Zagreb je imao i +15 (53:38), ali je Kalpić tricom prije isteka poluvremena ipak smanjio na -12 (41:53).

S nekoliko dobrih poteza Porzingisa Šibenik je stigao na minus šest na otvaranju drugog poluvremena (55:49). Zaredalo je s nekoliko pogrešaka na obje strane, a onda je Zagreb opet krenuo: Vuković, paMileković, Segarić i K. Žganec poentirali su za 59:75, a Brnas je tricom zaključio treću četvrtinu – 61:78.

Slika 1 od 1.

Četiri koša Halilovića na otvaranju zadnje dionice igre Jusupovoj su momčadi donijeli i +21 (82:61). Svih deset domaćih koševa u ovom razdoblju igre postiže Porzingis (dvije trice, dva zakucavanja). Kad mu se s dvije vezane tricepriključio Bašić i smanjio na 91:81 Jusup je pozvao time-out. Nisu se domaćini predavali. Nošeni navijanjem Funcuta s tribina pokušali su možda doći i do preokreta, ali na manje od minus šest (89:95) minutu i pet sekundi prije kraja utakmice nisu uspjeli doći. A gosti su na kraju upisali pobjedu s okruglih deset koševa razlike – 103:93.

 

Kod Šibenčana, koji su zbog ozljeda bili lišeni pomoći BlaćeSkorića i Jukića, najefikasniji su bili Porzingis s 29, te Bašić s 20 koševa, a vrijedi istaknuti i 11 koševa Kalpića. Na drugoj strani, Halilović je ubacio 18, K. Žganec 16 (uz valorizaciju 31), Brnas 14, Segarić 13, a Tešija deset.

Izvor: www.hrsport.net

Share:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *