Opet su Šibenčani dobro otvorili utakmicu. Stalno su vodili tijekom prve četvrtine, u dva navrata plus pet (13:8, 17:12), da bi u završnici četvrtine, na krilima Ljube Šamadana i povratnika Luke Petkovića, došli i do najvećih plus osam (21:14, 23:15). Drugu četvrtinu Porzingis otvara tricom i Šibenik ima plus deset (25:15). Ali, onda u brzinu više ubacuju Riječani: serija dalekometnih šuteva Dina Šamanića (11 koševa u seriji gostiju 16:2) njegovoj je momčadi donijela prvo vodstvo (27:29). Poslije 34:34 na poluvremenu, u drugom su se dijelu momčadi izmjenjivale u minimalnom vodstvu.

Najviše problema domaćoj su obrani zadavali centri Kvarnera, Radić i Škifić. I upravo poslije njihovih koševa, ali i pet koševa Šibenčanina u riječkom dresu, Henrika Širka, Kvarner je poveo s pet razlike (56:49). S tri realizirana slobodna bacanja na samom kraju četvrtine Šamadan je smanjio zaostatak na minus pet (56:61). Malo je koševa postignuto u prvom dijelu zadnje četvrtine. Serijom 6:0 Šibenik je došao na minus jedan (62:63), pomagala je u tim trenucima (kao uostalom i u većem dijelu susreta) publika, ali nije išlo. Škifić nije dozvolio Šarinovoj momčadi da dođe u vodstvu, Veljačić je potom realizirao i kontru, a s linije slobodnih bacanja gosti su postigli i četiri nova koša za plus devet (72:61) nešto manje od tri minute prije kraja. Tu prednost bez problema su sačuvali, za konačnih 70:81. Kod Šibenika najefikasniji Šamadan sa 17 i Porzingis sa 16 koševa, Petković je ubacio 11, a Kalpić i Vukičević po deset. Riječane su predvodili Radić s 20 i Škifić s 16 koševa. U sljedećem kolu GKK Šibenik gostuje u Zaboku.

Jeronimo Šarin, trener Šibenika:

– Pokazalo se da je Rijeka najjača ekipa u ovoj ligi kad govorimo o igri ispod koša. Mi u ovoj ekipi nemamo igrača koji može parirati njihovoj centarskoj liniji Radić – Škifić. Ta su dva igrača za nas bila enigma, pokušali smo ih udvajati, zonirati, na sve moguće načine smo ih pokušali blokirati, ali jednostavno oni imaju takvu kvalitetu gdje naši igrači koji su objektivno nivoa prošlogodišnje Druge lige, tamo su bili dominantni, a ovdje nisu. I klub će definitivno, kao što sam već rekao prošli tjedan, ako želimo rezultat morati dovesti jednog kvalitetnog centra. Mislim da što se tiče organizacije igre, htijenja, ja tu stvarno nemam što prigovoriti svojim igračima. S Lukom Petkovićem smo, bez obzira što nije još sto posto spreman, dobili dosta.

Izvor: www.sibenik.in

Share:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *