Iako su savladali Jolly u prvom kolu, Križevcima nije uspjelo isto napraviti protiv GKK Šibenik. Nakon Splita, upisali su novi poraz, ovoga puta na domaćem terenu. Šibenik je s druge strane upisao svoju drugu pobjedu.


Križevci – Šibenik 78:89 (20:29; 43:51; 55:66)

Križevci: Konjević 14, Palčić 5, Palac 2, Maslić 4, Ćubela 18, Rogić 17, Kapelari, Jurjević 12, Kapusta 6, Prstec, Matoić, Čusek.

Šibenik: Radovčić, Jukić, Badžim 3, Mišić 10, Kalpić 4, Bašić 12, Blaće, Došen, Vukičević 21, Petani 21, Španja, Šamadan 18.

Utakmicu su dobro otvorili gostujući “tornjevi”, kapetan Filip Vukičević i Ljubo Šamadan. Obojica su postigla osam poena u prvih deset minuta igre. Kada bi ih se pod košem zatvorilo poene bi postizao Teo Petani koji je između ostalog već do poluvremena imao 18 poena uz 75 posto šuta za tricu.

Druga četvrtina je bila bezuspješna igra lovice. Svaki put kada bi se domaćin približio, Petani bi ubacio tricu i odveo svoju ekipu na dvoznamenkastu prednost. Vrijedi spomenuti lijepu atmosferu u dvorani Modec, osim što je utakmici nazočio velik broj domaće publike, došli su i šibenski navijači koji su uzvicima poput “Ši, ši, Šibenka” podizali svoje igrače.

U drugom poluvremenu igrala se slična košarka, kada bi se domaćin vratio u utakmicu, Vukičević i Šamadan bi uzvratili poenima pod košem. Četiri minute prije kraja igrači Luke Bujasa su se približili na samo četiri razlike te se činilo kako ćemo gledati još jednu infarktnu završnicu u Križevcima. Ovoga puta to se nije dogodilo, Šibenik je uspio održati prednost te su na kraju slavili rezultatom 78:89.

U pobjedničkoj momčadi Teo Petani je završio s 21 poenom dok je isto tako odličnu utakmicu odigrala centarska linija Vukičević – Šamadan, prvi je upisao 21 dok je drugi završio s 18 ubačaja. Kod domaćina standardno dobar Ivan Ćubela s 18 poena te Roko Rogić sa 17 poena.

Izvor: crosarka.com

Share:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *