Već sat vremena prije početka same utakmice osjetilo se da se na Baldekinu sprema pravi košarkaški spektakl. Šušur na ulicama oko dvorane i kolone ljude obojene u narančasto slijevale su se u dvoranu. Dupkom ispunjene tribine i prvo sudačko podbacivanje bili su znak da je košarkaško ludilo na Baldekinu započelo.

Iako su Bankari u prvom napadu poveli laganim polaganjem Peršića, narančasti su već u slijedećih nekoliko napada koševima Vukičevića i Petanija kroz enormnu dozu srčanosti pokazali da će imati inicijativu na terenu. Zaredao je Bašić tricama za ‘Građane’ i doveo tribine do ekstaze.

Nakon odigranih prvih 10 minuta imao je Šibenik već dvocifrenu prednost (24-14). Pokušali su se Bankari preko Cinca i Bubala tokom druge dionicu koliko toliko vratiti u susret, ali domaćin to u potpunosti nikako nije dopuštao. Zatvarali su Vukičević i Blaće sjajno reket čime su u potpunosti onesposobili i neutralizirali najboljeg skakača gostiju Mrvu.

Nastavak je donio nešto bolju igru Jollya, pa su nakon jedne trice Naletilića bankari došli i do kratkotrajnog vodstva (40-39). Sjajni Šamadan i Mišić ne dopuštaju totalni preokret, serijom od 10-1 narančasti opet odlaze na visokih plus devet (50-41). Posljednja dionica utakmice ponudila je mnogo nervoze kod jedne i druge ekipe, ali spretniji i sretniji na kraju bivaju Građani. Tehničkom pogreškom Naletilića Jolly opet zapada u rezultatsku krizu, a sve to mirnim izvođenjem slobodnih bacanja za Šibenik kažnjavaju Petani i Šamadan.

Točno minutu prije kraja Ljubo Šamadan dalekometnom tricom zapečaćuje sudbinu Bankara i dovodi publiku do potpunog ludila. Uspio je Katura koš-faulom do kraja još samo smanjiti rezultat, ali pobjeda odlazi na stranu Građana koji slave rezultatom 71-63. Čak 27 poena i 10 uhvaćenih lopti imao je na svom kontu kod Šibenika fenomenalni Šamadan, pratio ga je Bašić sa 16 ubačaja, od čega čak pet trica. Kod Bankara Bubalo i Katura bili su najbolji sa po 14 koševa.

Izvor: www.sibenik.in

Share:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *