Košarkaši GKK Šibenika u 7. su kolu A-1 lige na vrućem gostujućem parketu svladali Slavonski Brod sa 74-79. Odlučujuće koševe za narančaste postigao je Domagoj Bašić kada je trideset sekundi prije kraja utakmice na asistenciju Šamadana pogodio tricu za 69-74, a potom i realizirao slobodna bacanja nakon nekoliko isforsiranih prekršaja Šljuke i Blaževića.

Otvorili su Šibenčani bolje utakmicu u Brodu, pa je već nakon uvodnih nekoliko minuta na semaforu svijetlilo 0-7 za goste. Centarska linija Vukičević – Šamadan funkcionirala je u uvodnim minutama besprijekorno sve do posljednje dvije minute prve dionice, kada probuđeni Šango stavlja osam poena u nizu za Brođane, pa se na prvi predah odlazi s minimalnom prednošću domaćina od 19-17. Kontroliraju narančasti rezultat u drugoj četvrtini, nošeni Mišićem i Vukičevićem u 18. minuti susreta odlaze prvi put na dvoznamenkastu prednost 23-33. Uspijeli su nekako Brođani koševima Blaževića smanjiti svoj zaostatak, pa se na poluvrijeme odlazi s +6 za Građane 27-33.

Šibenčani su nastavak ušli puno bolje, te su trećoj četvrtini na krilima sjajnog Ljube Šamadana otišli na najvećih 14 poena prednosti 29-43. Šljuka i Blažević s nekoliko vezanih trica ipak ne dopuštaju narančastima da se u potpunosti odvoje. U posljednju četvrtinu ušlo se s prednošću šibenskih košarkaša od sedam razlike.

U posljednju minutu krenulo se izjednačenim rezultatem 69-69, a onda najbolji igrač utakmice Domagoj Bašić, stavlja čak devet svojih poena u nizu, dok su s druge strane domaći igrači promašili dva uzastopna šuta za tri poena.

Bašić je završio utakmicu sa 16 poena, a imao je i veliku pomoć u vidu Ljube Šamadana koji je još jednom odigrao sjajnu rolu skupivši 20 koševa i sedam uhvaćenih lopti. Brođane su predvodili Blažević sa 15 odnosno Šljuka sa 14 ubačaja.

Šibeniku je ovo četvrta uzastopna pobjeda, a u sljedećem kolu narančasti će na Baldekinu dočekati momčad Darde.

Izvor: www.sibenik.in

Share:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *