Šibenik – Darda 71:70

Narančastima slavlje u neizvjesnoj završnici protiv Darde.
Košarkaši GKK Šibenika došli su do pete ovosezonske pobjede u A-1 ligi. Građani su u osmom kolu na domaćem parketu nadjačali Dardu, koja je bila ozbiljna prijetnja narančastima tijekom svih 40 minuta. Momčad Jeronima Šarina iščupala je pobjedu u neizvjesnoj završnici, a kao čovjek odluke još jednom se pokazao Domagoj Bašić.
Početno razdoblje susreta pripalo je Dardi koja je poenima Meznarića i Hrnčića prvu dionicu zaključila s visokih +13, pa se na prvi dvominutni predah otišlo s 23:10 za goste iz Baranje. Druga četvrtina donijela je nešto bolju igru Šibenčana, pa predvođeni Mišićem izvana i Filipom Vukičevićem u reketu domaćini na poluvremenu zaostaju svega pet poena razlike (32:37). Probuđeni Ljubo Šamadan odigrao je simultanku u trećem periodu, a u tom dijelu takmice narančasti imaju prednost od osam poena razlike, ali Pandurić i Hrnčić s druge strane ne dopuštaju Šibeniku značajnije odvajanje. U posljednje dvije minute susreta ulazi se u egal rezultatom, ali više koncentracije i mirniju ruku u izvođenju slobodnih bacanja pokazuju domaćini, odnosno Bašić koji odvodi narančaste do pete prvenstvene pobjede svojim bacanjima za konačnih (71:70). Imali su gosti i priliku za pobjedu, ali šut Pandurića sa zvukom sirene biva kratak i ostaje na prvom obruču.

Šibenik su predvodili Šamadan s 15 poena i čak 14 skokova, jedan manje ubacili su Vukičević i Mišić, a istaknuo se i Bašić s 11 ubačaja. Kod Darde prednjačili su Pandurić i Hrnčić sa 16 poena, dok je Meznarić dodao 13 poena.

Izvor: www.sibenik.in

Share:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *