Dupkom puna dvorana, glasni i bučni navijači dočekali su prvog ABA ligaša na Baldekinu ove sezone drugo kolo lige za prvaka donijelo je i prvi spektakl na Baldekin.

Cibona je vrlo ozbiljno ušla u utakmicu. Prvo trica Šarića, nadovezali su se koševima Siriščević i Blassingame i vrlo brzo prednost gostiju postala je dvoznamenkasta.

Nije to ni najmanje omelo tribine. Štoviše, svaki domaći koš popraćen je pljeskom i oduševljenjem, a svaki gostujući napad pratile su salve zvižduka. Prednost Cibone na kraju četvrtine iznosila je 12 koševa – 28:16.

Sredinom druge četvrtine gosti su imali do tada najvećih +17 (40:23). Prvi šuter domaćih Bašić ubacio je potom šest koševa u nizu i primorao Rimca da pozove time- out.

Dobra igra nastavila se i nakon toga. Šamadan i Bašić pogodili su trice za minus osam 35:43.

Druga četvrtina protekla je u znaku Šibenika koji je bitno smanjio prednost, samim time bio je i uspješniji od Zagrepčana sa 21:16 gleda li se samo ta dionica igra. U drugo poluvrijeme ulazi se rezultatom 37:44.

Drugo poluvrijeme Cibona je otvorila serijom 7:0 i došla do +14. ali hrabri Šibenčali pomalo su smanjivali tu prednost. Trica Bašića, pa bacanja kapetana Vukičevića, a potom i koš Blaće na Baldekinu su donijeli erupciju oduševljenja, smanjenje na samo minus pet, 50:55. Do kraja četvrtine Šarić je povisio na 57:50.

Nakon što je treća četvrtina završila rezultatom 13:13., početkom zadnje Badžim pogađa tricu za 53:59. na identičan način dva puta uzvraća Sirišćević pa pet minuta prije kraja gosti vode 13 razlike – 68:55.
Do kraja susreta bilo je samo pitanje kojom će razlikom on završiti. Cibona je na kraju slavila zasluženu pobjedu rezultatom 67:81, a razloga za zadovoljstvo imaju i Šibenčani koji su pružili sjajan otpor jednom od tri hrvatska ABA ligaša. A atmosfera je još jednom bila sjajna, prava šibenska. Tribine su pjevale šampioni, što dovoljno govori o tome što publika misli o izdanju šibenske momčadi.

U redovima Šibenika najefikasniji je bio Bašić sa 16 koševa, 12 je ubacio Petani, a po 11 Vukičević i Šamadan. Kod Cibone Siriščebić je ubacio 19, Šarić 18, a Rozić 16.

Izvor: Šibenik.in

Share:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *