Centar iz NCAA lige pojačava GKK Šibenik: Sandi Marcius prvo pojačanje

  • 26. kolovoza 2014.
  • Vijesti
  • 398 Views

GKK Šibenik predstavio je danas na jučerašnjem početku priprema najavljeno pojačanje. Tek što je sletio iz Sjedinjenih američkih država, 24-godišnji Hrvat iz okolice Čakovca, Aleksandar Sandi Marcius predstavljen je javnosti. Na Baldekin stiže nakon petogodišnjeg igranja na koledžima, a sa GKK Šibenikom potpisao je jednogodišnji ugovor.

Nadam se da će biti prevaga u našoj igri u sljedećoj godini, da će biti dodatan poticaj da idemo prema boljem rezultatu. Naš će trener sigurno biti zadovoljan s ovim današnjim potpisivanjem ugovora, istaknuo je u uvodnom dijelu Marciuseva predstavljanja predsjednik kluba Ante Gaćina.

vijest

Trener Jeronimo Šarin istaknuo je kako je iza 24-godišnjeg, 208 centimetara visokog igrača, koji potječe iz Nedelišća, pet godina igranja u SAD-u i kako će mu trebati vremena da se prilagodi na europsku košarku. Zamolio je za strpljenje jer je uvjeren da posjeduje kvalitetu.

– Hvala upravi kluba i Dogus grupi koja je ispunila moje želje s početka priprema ove sezone. Mislim da smo u ovom igraču dobili rješenje za kojim smo tragali prošlu godinu. Nadam se da će mu Bog dati zdravlja i da će taj dio koji je najbitniji njemu i cijeloj ekipi biti na zavidnom nivou. Ispred nas je šest tjedana napornog rada do prve utakmice, da navijačima pokušamo pružiti još više zadovoljstva nego što smo pružili lani, dodao je Šarin.

Na riječi predsjednika i trenera, nadovezao se i sportski direktor Zoran Kalpić: – Mogu poželjeti Sandiju dobrodošlicu. Znam da će ga Funcuti zdušno prihvatiti. Samo da bude zdravlja, a na nama je da opravdamo povjerenje navijača. Zahvalio bih se još jednom našem sponzoru, Dogus grupi koja je stvarno dala veliki obol na ovo dovođenje i zadržavanje tima. Svima želim puno sreće.

Radost zbog dolaska u Šibenik nije krio 24-godišnji Marcius: – Ja sam isto uzbuđen, da čim prije krenemo raditi, da riješimo papirologiju i idemo na teren. Pet sam godina igrao na koledžu, četiri godine na jednom, a posljednju godinu na drugom. Imam dosta iskustva s američkom igrom. Prošlo je dosta vremena otkako sam igrao europsku košarku, trebat će malo vremena, ali ja sam siguran da neće biti problema, to su detalji. Kao što su i ostali rekli, ako bude zdravlja, sve ostalo imamo.

Naglasio je kako je četiri godine bio na sveučilištu Purdue, a posljednju godinu na De Paulu. Može igrati na pozicijama četiri i pet, ovisno o potrebama trenera i ekipe, a sa Šibenikom je dogovorio jednogodišnju suradnju.

Piše: Ivana Jurica
Izvor: www.sibenik.in

Share: