Košarkaši Šibenika odigrali su, nakon desetak dana priprema, prvu prijateljsku utakmicu. Na Baldekinu su, u zatvorenoj trening utakmici, sa 91:49 pobijedili zadarski Sonik Puntamiku. A najefikasniji u uvjerljivoj pobjedi, u kojoj su značajnu minutažu dobili i mladi igrači (kadeti i juniori), bili su Filip Vukičević (19 koševa) i Aleksandar Sandi Marciuš (18 koševa).

Evidentna je od samog početka bila razlika u kvaliteti između šibenskog i zadarskog sastava. Tako su domaći košarkaši susret otvorili vodstvom od 14:0, a klub iz Jazina svoje je prve koševe na postigao tek u petoj minuti utakmice. Filip Vukičević, a zatim i Sandi Marciuš bili su nerješiva enigma za goste, pa je prednost Šarinove momčadi do kraja prve četvrtine stalno rasla, sve do 31:12.

Rotirao je Šarin stalno svoje igrače, a među 12-com igrača u zapisniku bilo je i kadeta i juniora, jer su se tek danas iz Turske vratili Miro Jurić i igrači koji inače igraju za seniorsku momčad (Kalpić, Badžim, Andabaka, Radovčić, …). Raznovrsnim rješenjima punili su domaći košarkaši neumoljivo koš Zadrana, dozvolivši im samo 24 koša u prvih 20 minuta.

U drugo se poluvrijeme ušlo rezultatom 51:24. I dalje su gosti bili bez rješenja za igru Šarinove momčadi, a prednost je nastavila rasti. Uoči zadnjih deset minuta igre Šibenik je imao vodstvo od 74:35, da bi polovicom zadnje dionice igre Šarin iz igre povukao sve iskusne igrače, a punu minutažu do kraja utakmice dao petorci: D. Šarić, Ninić, Baljkas, Aleksić i Rudan.

U tom je razdoblju Aleksić upisao pet koševa, s linije slobodnih bacanja poentirao je i Ninića, za konačnih 91:49.

Kapetan Vukičević s 19 i Marciuš sa 18 koševa bili su najefikasniji kod Šibenika.

ŠIBENIK: D. Šarić 5, Ninić 2, Aleksić 5, Mišić 6, Baljkas, Bašić 14, Blaće 6, Rudan, Vukičević 19, Marciuš 18, Petani 13, Šamadan 3. Trener: Jeronimo Šarin.

 

Izvor: ŠibenikIN

Share: