• 17. rujna 2014.
  • Vijesti
  • 356 Views

Bez Petanija i Maricuša u Sarajevo

Pred košarkašima Šibenika dva su posljednja tjedna priprema prije starta nove sezone. Ovog vikenda očekuje ih nastup na jakom turniru u Sarajevu gdje neće biti kompletni, zatim u ponedjeljak spektakl protiv Darussafake na Baldekinu.

– Ispred nas su tri jake utakmice u zadnja dva tjedna priprema. Ekipa se pomalo uigrava. Nadam se da će s nama biti i Zoran Vrkić . Dosadašnji dio priprema odrađen je u najbolje redu. Iako imamo problema s ozljedama: jednu Sandija Marciuša koja je pri kraju pa bi, nadam se, već sljedećeg tjedna mogao biti u punom pogonu i drugu Tea Petanija koji zbog te ozljede neće ni ići s nama u Sarajevo. Dobio je jak udarac u lakat na utakmici protiv Kaštela, poštedjet ćemo ga Sarajeva i nadamo se da će do Darussafake biti u redu, kazao je na konferenciji za novinare trener Šibenika Jeronimo Šarin.

Tijekom priprema trener košarkaša Šibenika izrazito je zadovoljan, a to se posebno odnosi na najmlađe igrače, koji su, kako kaže, vrhunski odradili pripreme: – Nadam se da ćemo tako, nakon što 24. rujna izađe i raspored, krenuti u sezonu. Tko će nam biti prvi protivnik još se ne zna, ali naš cilj se zna: maksimalan razvoj mladih igrača i pokušati ponoviti ili napraviti malo bolji rezultat nego prošle godine.

Prvi protivnik Šibenčanima na turniru u Sarajevu bit će domaćin Sparsi, dok drugi par čine Igokea i rumunjska Timisoara. – Sparsi je vrlo ambiciozna i mlada ekipa.
– Kulminacija cijelog pripremnog razdoblja bit će utakmica protiv Darussafake koja je jedna od najjačih ekipa u Turskoj, s vrhunskim imenima. Nadam se da će Baldekin biti pun, da pozdrave te igrače. Vlasnik tog kluba je naš sponzor, Dogus grupa. Karte su od danas u pretprodaji u Caffe baru Baldekin po simboličnoj cijeni od deset kuna. Sve naše navijače koji žele vidjeti jednu novu Šibenku, a imaju priliku vidjet i jednu vrhunsku, ja bih rekao i euroligašku ekipu, pozivam da u ponedjeljak u 18 sati budu na Baldekinu, da pogledaju taj spektakl, dodao je trener košarkaša Šibenika.

Društvo mu je na konferenciji za novinare pravio i Sandi Marciuš, centar pristigao ovog ljeta koji se trenutno oporavlja od ozljede: – Stanje s ozljedom je dobro, svaki dan sve bolje i bolje. Dosta radim s fizioterapeutom Slavenom Perišom koji je napravio dobar posao. Vježbamo svaki dan, prije i poslije treninga, masaže, terapije, to pomaže. Jučer smo počeli s laganim vježbama, s kondicijskim trenerom Krešimirom Baljkasom .Dobro sam se osjećao i tijekom i nakon treninga, pogotovo navečer kad se to ohladilo. Danas je novi dan, dodavat ćemo još koliko ide, dodavat svaki dan malo više i ja se nadam da bi sljedećeg tjedna, u ponedjeljak ili utorak, trebao raditi punom snagom.

– Dečki su me dobro prihvatili. Od početka je dobra atmosfera, dobro sam se uklopio i na terenu, a pogotovo van terena. Dosta se družimo, pogotovo kad ima slobodnog vremena, kazao je Sandi Marciuš naglasivši kako jedva čeka povratak na parketu, kao i start sezone.

Izvor: Šibenik.in

 

 

Share: