• 23. rujna 2014.
  • Vijesti
  • 350 Views

a poluvremenu prijateljske utakmice košarkaša Šibenika i Darussafake Dogus na Baldekinu, pred novinarske mikrofone sjeli su Bashar Egemen, dopredsjednik šibenskog kluba i sportski direktor turskog kluba Ibrahim Kutluay. Izvijestili su o potpisanom ugovoru o suradnji između ova dva, prijateljska kluba.

Nakon što je i javno poželio dobrodošlicu turskoj momčadi u Šibeniku, Bashar Egemen prepustio je proslavljenom turskom košarkašu i aktualnom direktoru Darussafake da izvijesti o kakvom je dogovoru riječ.

– Drago mi je što sam ponovno ovdje, prošle sam godine bio dva puta. Klubovi su večeras igrali prvi, ali vjerujem ne i posljednji put. Nadam se da ćemo i u sljedećim godinama mi dolaziti ovdje, kao i Šibenik k nama, istaknuo je u uvodu Kutluay.

Progovorio je potom i o potpisanom ugovoru o sponzorstvu i suradnji: – Od sada ćemo tražiti igrače, nadzirati ih i pokušati pronaći velike talente kako za Šibenik tako i za Darussafaku. Vjerujem da ćemo s ovim ugovorom pomoći i Šibeniku i Darussafaki. I drago nam je što je do dogovora došlo.

Suradnja s mlađim kategorijama turskog kluba već je ranije uspostavljena, pa su tako nedavno mladi Šibenčani, predvođeni trenerom Mirom Jurićem, bili na devetodnevnom putovanju u Istanbulu. Može li se u budućnosti očekivati nešto ozbiljnije i sa seniorskom momčadi, razmjena igrača ili nešto slično?

– Da, možemo, kazao je Kutluay i nastavio: – Prije nekoliko tjedana Šibenik je bio u našem gradu, trenirali smo zajedno. Možda ćemo i mi poslati svoje mlađe kategorije ovdje da odigraju prijateljske utakmice. Mislim da će se suradnja nastaviti i da će biti od koristi za obje zemlje, za obje momčadi. Suradnja je dogovorena na duge staze. Ako nađemo velike talente možemo im ponuditi da se pokažu u Turskoj koja je trenutno jedna od najboljih liga u Europi.

– Želim ponoviti još jedno, ono što je gospodin Kutluay rekao. Ovaj dogovor je uglavnom za razvoj i napredak mladih igrača. Najzainteresiraniji smo za pronalazak mladih talenata, dati im dobre uvjete, dati im mogućnost da misle samo na košarku u životu, u Turskoj nakon Šibenika, a onda u europskim klubovima. Ne mislimo tu pritom samo na mlade igrače iz Šibenika, svi mladi hrvatski igrači koji se žele razvijati dobro su došli u naš klub, nadovezao se na riječi proslavljenog turskog košarkaša i aktualni dopredsjednik Šibenika Bashar Egemen.
A na pitanje je li i ovaj novi sporazum korak prema snažnijem Šibeniku, Egemen je kazao: – Da. Znate da smo klub preuzeli u Drugoj ligi. Naš je cilj bio ići polako, ali sigurno. Svake smo godine sve snažniji. Imamo ciljeve i polako ih ispunjavamo. Ovo je jači tim, a sljedeće godine će, nadam se, biti i još jači.

Izvor: Šibenik.in

Share: