• 29. rujna 2014.
  • Vijesti
  • 269 Views

Osam dana prije prve prvenstvene utakmice protiv Kaštela na Baldekinu, košarkaši Šibenika odigrali su još jednu pripremnu utakmicu. S 42 razlike (114:72) pobijedili su drugoligaša Samobor, a posebno dojmljiva bila je sama završnica utakmice kad su na parketu bili najmlađi prvotimci koji su u puno navrata zaslužili i dobili pljesak s tribina, a među njima posebno su se istaknuli Roko Badžim i Franko Kalpić, koji su bili i najefikasniji na utakmici.

Od početka je bilo jasno tko je kvalitetnija i dominantnija momčad na parketu. Već do polovice prve četvrtine Šibenčani su stekli dvoznamenkastu prednost (16:4), a prema kraju četvrtine ona je samo još više rasla.

S 28:11 ušlo se u drugu četvrtinu, u kojoj su domaći košarkaši i dalje bili raspucani. Sijevale su trice, kontre, lijepe akcije i već do poluvremena Šarinova je momčad bila na 53 postignuta koša. Na drugoj strani, Samobor su limitirali na samo 30 koševa u 20 minuta.

U pet minuta nastavka gosti su postigli polovicu koševa iz cijelog prvog poluvremena, napravili su seriju 18:11, ali Petani tada postiže pet koševa u nizu, priključuju se Badžim, Radovčić i Bašić, pa uoči deset zadnjih minuta igre Šibenik ima +27 (79:52).

Sedam zadnjih minuta utakmice Šarin je na parket poslao najmlađu petorku, tek je kratko vrijeme na parketu s četvoricom mlađih bio Vrkić, ali njega je ubrzo zamijenio Španja. Pa su u postavi Radovčić-Badžim-Kalpić-Andabaka-Španja domaći košarkaši igrali do kraja utakmice. I oko 150 gledatelja na tribinama moglo je zaista uživati. Šibenska je mladost bila razigrana: Baždim i Kalpić nastavili su sa sjajnom igrom, do dvoznamenkastog broja koševa došao je i Andabaka.

Susret je završen rezultatom 114:72, a publika je velikim pljeskom nagradila košarkaše Šibenika koje sljedeće subote na startu nove prvoligaške sezone očekuje utakmica protiv novog prvoligaša Kaštela na Baldekinu. Kažimo i kako se od ozljede oporavio prvi playmaker Teo Petani koji je i igrao, dok je Aleksandar Marciuš bio u sastavu, ali nije igrao, već se u normalan ritam treninga uključuje početkom sljedećeg tjedna.

ŠIBENIK: Radovčić 6, Badžim 24, Petani 11, Mišić 7, Vrkić 10, Andabaka 10, Blaće 7, Španja 2, Vukičević 7, Marciuš, Kalpić 22, Šamadan 2, Bašić 5. 

Izvor: Šibenik.in

 

Share: