• 5. listopada 2014.
  • Vijesti
  • 418 Views

Nisu košarkaši Šibenika uspjeli pobjedom otvoriti novu sezonu. Novi prvoligaš Kaštela, predvođen sjajnim dvojcem Rančić – Mašić, zasluženo je odnio bodove upisavši pobjedu rezultatom 102:86. Odlična šuterska večer gostiju, odnosno loša obrana domaćina koji u većini utakmice nisu znali iskoristiti prednost pod košem rezultirala je slavljem gostiju u fantastičnoj atmosferi na Baldekinu.

Poslije predstavljanja igrača, gdje su najvećim pljeskom nagrađena dva Šibenikova pojačanja Vrkić i Marciuš, a veliki su pljesak dobili i Došen (bivši igrač Šibenika), Vujičević (na posudbi u Kaštelima), kao i Šibenčanin na klupi Stipe Bralić dogodio se najemotivniji trenutak večeri.

Prvo je minutom šutnje odana počast Davoru Zafranoviću, počasnom predsjedniku šibenskih Funcuta koji je preminuo prije tri mjeseca. Potom su Boris Pelajić Pele, jedan od osnivača Funcuta, predsjednik udruge Mladen Ninić i igrač Šibenika Ivan Blaće zajednički odnijeli šal i cvijeće na stolicu na kojoj je Zafranović uvijek sjedio kad je dolazio na utakmice na Baldekin. Svi gledatelji u dvorani su ustali, dugo se pljeskalo u znak sjećanja na Zafranovića.

Krenula je potom i bitka za prve bodove u sezoni. Šibenik je susret otvorio vodstvom od 7:2, poslije trice Šamadana, odnosno četiri koša Vrkića. Uslijedila je potom prva serija gostiju od 9:0. Damir Rančić i Ante Mašić neumoljivo su punili domaći koš i već do kraja prve četvrtine gosti su imali vodstvo od 31:23.

Sjajna tricaška večer gostujuće momčadi nastavila se i u drugoj četvrtini. Imali su 62% šuta za tri poena u prvih 20 minuta, pa ne čudi što su već do poluvremena bili na 56 postignutih koševa, dok je Šibenik postigao 46.

Nisu domaći košarkaši koristili svoju prednost pod koševima, a Kaštela su, na krilima sjajnog šuta, nastavili i u drugom poluvremenu. Kad su u 26. minuti otišli na +18 (73:55) činilo se da je susret riješen, ali u igru tada Šarin uvodi Aleksandra Marciuša (zaigrala su i druga dva igrača koja imaju problema s ozljedama – Mišić i Vrkić). Odmah je visoki i snažni centar zagospodario reketom: i skakao i zabijao koševe i počela se topiti prednost gostujuće momčadi. I tribine su tada utrošile još više decibela da pomognu domaćim košarkašima. Od 26. minute pa do kraja četvrtine napravio je Šibenik seriju 15:3, a u zadnju četvrtinu gosti su ušli s četiri koša viška nakon koša Vujičevića.

Vujičević je košem otvorio i posljednju dionicu igre, da bi Marciuš novim košem ponovno vratio na minus šest. Ali morao je potom šibenski centar na klupu, nije više bilo snage, a Kaštela su ponovno otišla na dvoznamenkastu prednost koju su znalački sačuvali do kraja utakmice, do konačnih 86:102.

Damir Rančić s 30 i Ante Mašić s 24 koša bili su najefikasniji igrači utakmice, predvodili su svoju momčad do pobjede. U redovima Šibenika najviše su koševa, 21, odnosno 20, postigli Zoran Vrkić i Domagoj Bašić. Šibenska je publika obje momčadi na kraju utakmice nagradila pljeskom.

ŠIBENIK – KAŠTELA 86:102 (23:31, 23:25, 24:20, 16:26)
Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 500
Suci: Josip Radojković, Damir Basarić i Josip Jurčević (Split)
ŠIBENIK: Radovčić, Badžim 6, Mišić 4, Kalpić, Bašić 20, Blaće 2, Marciuš 11, Vukičević 3, Španja 2, Šamadan 10, Petani 7, Vrkić 21. Trener: Jeronimo Šarin.
KAŠTELA: Klarica 4, Vručinić 10, Rašetina 3, Biočić 9, Blažević, Rančić 30, Vujičević 4, Mašić 24, Došen 7, Šipić 11, Roso, Oršulić. Trener: Stipe Bralić.

Izvor: sibenik.in

Share: