Prva pobjeda još na čekanju: Košarkaši Šibenika poraženi kod Splita

  • 12. listopada 2014.
  • Vijesti
  • 376 Views

Košarkaši Šibenika niti u drugom pokušaju nisu uspjeli doći do pobjede u novoj sezoni. U drugom ih je kolu u Splitu pobijedio istoimeni domaćin rezultatom 79:70. Nije pomogla niti podrška Funcuta s tribina.

Marciuš je susret otvorio košem, poentirali su i Šamadan i Vrkić i Šibenik je bio u vodstvu u početnim minutama utakmice. Tricom Filipovića, odnosno koševima Kedže Split je preuzeo vodstvo, na bi na kraju prve četvrtine imali plus sedam (25:18).

I drugu četvrtinu košem otvara Marciuš, a Filipović odgovara tricom. Odličan je u tom razdoblju Ljubo Šamadan koji svoju momčad dovodi do minimalnog vodstva – 35:34. Mimica je samo za kratko vratio prednost na stranu Splićana, ali Vrkić i Petani donijeli su minimalno vodstvo gostima na kraju prvog poluvremena – 39:37.

Imali su Šibenčani pet koševa prednosti na početku drugog dijela, ali Splićani su do kraja utakmice uspjeli stići, pa i prestići prednost Šarinove momčadi. Prednost koju su stekli domaći su košarkaši znali očuvati i doći do pobjede.

SPLIT – ŠIBENIK 79:70
Split, dvorana Gripe, gledatelja: 250.
Suci: Hordov, Terlević i Stanković
Split: Mimica, Mustapić, Kalajžić, Markulin, Filipović, Đugum, Madunić, Kedžo, I. Jukić, Tešija, Dominović, J. Jukić.
Šibenik: Radovčić, Badžim, Andabaka, Mišić, Kalpić, Vrkić, Blaće, Marciuš, Vukičević, Petani, Španja, Šamadan.

Izvor: sibenik.in

Share: