Petani: Sve će biti kako treba, pobijedit ćemo Osječane

  • 17. listopada 2014.
  • Vijesti
  • 369 Views

Treće kolo košarkašima Šibenika donosi domaću utakmicu protiv Vrijednosnica Osijek (subota, Baldekin, 19 h). I trener Jeronimo Šarin i playmaker Teo Petani na konferenciji za novinare naglasili su kako se sutrašnja utakmica na Baldekinu mora dobiti i kako puni samopouzdanja ulaze u tu utakmicu.

Krenuli smo u sezonu onako kako nismo očekivali, ali sezona je duga, a naš cilj je jasan. Da bi do njega došli moramo početi pobjeđivati i ovo je utakmica koja mora biti ‘must win’, naglasio je Šarin: – Mislim da se ekipa u ovoj drugoj utakmici koju smo izgubili u Splitu dosta digla u odnosu na prvu utakmicu. Igrači koji su bili ozlijeđeni: Vrkić, Marciuš i Mišić već iza sebe imaju 15 dana dobrog treninga, tako da smo mislim puno kompletniji, uigraniji nego što smo bili prije dva tjedna ili ovaj zadnji tjedan i rezultat ne bi trebao izostati.

– Ekipa Osijeka je dobra, bolja nego prošle godine iako su i oni krenuli loše u sezonu. I oni imaju problema s ozljedama. Igrač koji im je vjerojatno i najveće pojačanje Matej Karlović, bio je ozlijeđen prva dva kola, nije igrao, a po najavama neće igrati ni protiv nas. S kim god oni izašli na teren mi imamo napraviti samo jednu stvar, a to je dobiti utakmicu i uhvatiti pravi ritam da dođemo do cilja zacrtanog na početku sezone, dodao je Šarin naglasivši kako će zbog ozljede i sutrašnju utakmicu propustiti Domagoj Bašić.


Na novinarsko pitanje jesu li poljuljani nakon dva uvodna poraza, trener Šibenika je kazao: – U svakom slučaju nije lijepo gubiti, ali ekipa je maksimalno mobilizirana, svjesni smo i mi u stručnom stožeru i igrači da imamo kvalitetu. Tvrdim i dalje da smo stvarno dobra ekipa, međutim, malo ozljede, malo neuigranost zbog ozljeda to je donijelo nesigurnost, malo nesklada između naših očekivanja i rezultata koje smo ostvarili. To je tako u sportu. Ali jedna-dvije pobjede za redom i dijametralno suprotno je raspoloženje.

– Okolo nas su već počele priče mogu li oni, je li to ta ekipa. Mi smo sigurni da jesmo i pokazat ćemo publici koja nas je i do sada pratila, bez obzira na ova dva poraza, pokazat ćemo im da mi to možemo, da smo mi ti koji će izaći iz ovog rezultatskog minusa na početku sezone, dodao je Šarin.

– Situacije je sigurno ‘must win’. Do sada je najveći problem bila naša neuigranost koja je posljedica ozljeda, ne snalazimo se na parketu. Ali novi momci koji su došli jako dobro prihvaćaju te naše postulate, kako u obrani tako i u napadu. Iz utakmice u utakmicu to ide bolje, protiv Splita smo jako željeli tu pobjedu, ali jednostavno nije išlo. Možda zato jer smo protiv Kaštela ušli premlako, onda ti ne da Bog protiv Splita. Ali već dva-tri tjedna treniramo jako dobro i ne vidim razloga zašto ova utakmica ne bi završila u našu korist. Vjerujemo u sebe, znamo koliko smo dobri, kazao je playmaker Teo Petani.

Istaknuo je organizator igre šibenske momčad i kako sve ovisi o pristupu utakmici, te kako će on sigurno biti maksimalan, kako ‘rastu’ iz utakmicu u utakmicu. – Zahvalio bih se navijačima. Iako smo dvije utakmice izgubili oni su nas pljeskom podržali i bodrili, to nam jako znači. Oni su naš sastavni dio. Želimo pobjedu najviše da njih uveselimo, smirimo ljude i grad. Želim reći da će ovu utakmicu sve biti kako treba, da će završiti našom pobjedom.

Uvjeren je Petani i kako Šibenik sigurno ima kapaciteta za Ligu za prvaka: – Košarka je zafrkana stvar, kao i sport inače. Ako ne pristupiš jednoj utakmici maksimalno, sljedeća ti se vrati. Ali mislim da kroz naš trening, koji je trenutno na jako visokoj razini, će se sve to nekako ispraviti. I što trener kaže, bitan je onaj krajnji cilj mada smo sada u nezavidnoj situaciji. Ali siguran sam u ovu ekipu, u ove momke, trenerski stručni štab i Upravu. To nam daje mir da treniramo, da pobjeđujemo u budućnosti. Mi smo ista ekipa kao lani, dapače, još pojačani, stvar je naše vjere i samopouzdanja, toga nam ne manjka i bit će svega, neka se ljudi ne brinu.

Šibenik i Vrijednosnice Osijek na Baldekinu igraju sutra s početkom u 19 sati.

Izvor: sibenik.in

Share: