Šarin optimističan uoči sutrašnjeg derbija: ‘Imamo bolje igrače od Jollyja, rezultat neće biti upitan’

  • 24. listopada 2014.
  • Vijesti
  • 350 Views

Trener GKK Šibenik Jeronimo Šarin u sutrašnjoj utakmici protiv Jollyja, koja se igra na Baldekinu u 19 sati, najavio je srčanu borbu u kojoj će svaki igrač ‘narančastih’ izvući maksimum. Šarina protivnik apsolutno ne zanima, a cilj mu je da njegovi igrači odigraju što bolje. Siguran je da će uz podršku vjerne publike s tribina doći do dobrog rezultata, a ako igrači svoju kvalitetu pokažu u najboljem svjetlu, kaže Šarin, rezultat neće biti upitan.

– Definitivno imamo i dalje problema s ozljedama, posebice Bašića koji je vrlo upitan za tu utakmicu. Tu je još ozljeda i Filipa Vukičevića, dobio je jak udarac u desnu šaku, tako da ćemo vidjeti s kakvom ćemo ekipom istrčati sutra – naglasio je Šarin.

Na novinarsko pitanje o bivšem prvotimcu Šibenika Martinu Junakoviću Šarin je kazao kako je Junaković profesionalac te da igra za novce, a da je sada u odnosu na njih, na krivoj strani. Poželio mu je svu sreću, ali nakon sutrašnje utakmice.

– Kad sam rekao da nas protivnik ne interesira, to je zato što su moji igrači na svim pozicijama ove sezone stvarno dobro pokriveni. Rezulatski ne izgledamo dobro kako smo htjeli na početku sezone i više-manje to je plod ovih ozljeda koje su nas zadesile prije mjesec i pol dana. Zadnjih 15 dana dobro treniramo u kontinuitetu bez obzira što nas ozljede i dalje ne zaobilaze. Mislim da je kvaliteta naših igrača u ovom trenutku bolja nego igrača Jollyja  – kazao je Šarin. Smatra kako je ekipa Jollyja definitivno bolja s vanjskih pozicija, a njegovi igrači će imati prednost ispod koša. Međutim, tvrdi Šarin, i s vanjskih pozicija ‘građani’ će imati što za reći, a nada se dobrom balansu kojim će doći do dobrog rezultata.

Krilni centar Ljubo Šamadan naglasio je na presici da je atmosfera odlična, kako na terenu, tako i izvan njega. Jako dobro treniramo, ističe Šamadan, a ako to pokažu na terenu, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

– O utakmici ne bih puno pričao, to je derbi kao i svaki drugi. Pun nervoze i naboja, ali pozitivnoga. Nadam se dobroj utakmici i odličnoj atmosferi na tribinama i uživanju u dobroj košarci kakvu ovaj grad zaslužuje – dodao je Šamadan. Napomenuo je kako su s Vrkićem i Marcijušom dobili igrače koji su im nedostajali na tim pozicijama.

U međusobnim omjerima je 3:2 za Jolly. Prvo su ‘građani’ dobili dvije u nizu, a onda su ‘bankari’ povezali tri pobjede zaredom.

– Ovo je nova sezona, oni imaju novu ekipu kao i mi. Tako da mogu reći da je naš omjer sada 0:0 – poručio je Šamadan.

Izvor: sibenik.in

Share: