Maestralni Vrkić predvodio Šibenik do pobjede u gradskom derbiju

  • 26. listopada 2014.
  • Vijesti
  • 427 Views

Prvi ovosezonski gradski derbi zasluženo je otišao na stranu košarkaša Šibenika – 86:70. Imali su puno više raspoloženih igrača, a među njima se isticao Zoran Vrkić s 25 koševa koji je bio prvo ime susreta. Brzo se Šarinova momčad odvojila na prednost, već pri kraju prve četvrtine, pa njihova pobjeda u niti jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Gromoglasan pljesak dočekao je košarkaše Šibenika od vjernih Funcuta na službenom predstavljanju. S druge strane, Funcuti su gromoglasnim zvižducima ispratili predstavljanje ‘domaće’ momčadi u ovom susretu. A prije početka utakmice košarkaši Jollyja Jadranske banke Šibenik su bijele majice s brojem 50 na leđima, koji predstavlja rođendan Dražena Petrovića obilježen ovaj tjedan, poklonili malim košarkašima koji su sjedili ispod koša.

Prvi koš na utakmici postiže Šekelja, a odgovara na drugoj strani Zoran Vrkić. Upravo je Vrkić bio jedini strijelac Šibenika u prvih pet minuta utakmice, postigao je svih deset koševa. S druge strane, šest je koševa u dresu Jollyja JBŠ postigao Martin Junaković. A kad su se u šestoj minuti Vrkiću tricama priključili i Radovčić i Šamadan prednost Šarinove momčadi porasla je na 16:8.

Primoralo je to trenera Jollyja JBŠ Momira Milatovića da pozove prvi time-out. Poslije slobodnih bacanja Petanija, te koša Bašića Šibenik ima najvećih plus devet – 23:19. Ipak, do kraja četvrtine domaćini preko Mrve, Subotića, a zatim i tricom Gulama na samom kraju četvrtine smanjuju na 21:25.

Serijom 8:0 Šibenik otvara drugu četvrtinu: Bašić postiže tricu, a zatim i koš faul, Badžim realizira kontru i na semaforu svijetli 21:33, +12 u korist Šibenika. Najveću prednost Šarinova momčad ima u 14. minuti – +18 (39:21) poslije Badžimove trice. Tek tada, Jolly JBŠ postiže prve koševe u četvrtini preko kapetana Kature. Koš i slobodno bacanje potom realizira i Pavlović za smanjenje na 27:39. Odličnom igrom Šibenik bez problema održava svoju prednost, uz odličan postotak šuta za tri poena, a pred kraj četvrtine Jolly JBŠ uspijeva tek neznatno smanjiti prednost, na +12 (38:50).

Nastavak ne donosi nikakve promjene: Šibenik ima više raspoloženih igrača, dok na drugoj strani Junaković nema prave podrške od suigrača. Vidi se to i na rezultatu, pa narančasti bez većih poteškoća održavaju svoju dvoznamenkastu prednost. Ponovno je raspoloženi Vrkić i u trećoj dionici pokazao svoje kvalitete, pogađao je pred kraj četvrtine u nekoliko napada za redom za +17 Šibenika (67:50) uoči deset zadnjih minuta igre.

Trice Šamadana i Bašića na otvaranju posljednje četvrtine Šibeniku su donijeli i do tada najvećih – +20 (73:53). Kad je kapetan Jollyja JBŠ Katura u 37. minuti postigao dvije trice u dva napada za redom i smanjio na 64:77 Šarin je odmah reagirao time-outom. Ubacio je Katura potom još dva bacanja za +11, ali Petani odgovara tricom. Nije bilo nikakve dileme do kraja susreta, Šibenik je iskusno znao sačuvati prednost koju je stekao i bio je to znak za početak slavlja na terenu.

Slavili su igrači i stručni stožer Šibenika s navijačima koji su ih bodrili od prve do posljednje minute. Ponovno je Petani, ali ovog puta podržan s cijelom momčadi na rubu tribina, poveo pjesmu koju su zdušno pjevali. A Funcuti su pred kraj utakmice na tribinama zapalili i baklju.

Uz već spomenutog Vrkića koji je postigao 25 koševa, Bašić je ubacio 15, a Petani 11. Na drugoj strani, kod Jollyja JBŠ Katura je ubacio 17 (skoro sve u zadnjoj četvrtini), a Junaković13.

JOLLY JBŠ – GKK ŠIBENIK 70:86 (21:25, 17:25, 12:17, 20:19)
Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 1000
Suci: Tomislav Hordov (Zadar), Zlatko Galiot (Zagreb) i Krunoslav Peić (Slavonski Brod)
JOLLY JADRANSKA BANKA ŠIBENIK: Gulam 5, Roso 2, Pavlović 3, Katura 17, Šekelja 9, Vrlika 5, Mrva 9, Najev, Subotić 7, Junaković 13, Perković, Bilalović. Trener: Momir Milatović.
GKK ŠIBENIK: Radovčić 3, Badžim 5, Mišić 3, Kalpić 4 Bašić 15, Blaće 4, Marciuš 8, Vukičević, Španja, Šamadan 8, Petani 11, Vrkić 25. Trener: Jeronimo Šarin. 

Izvor: sibenik.in

Share: