Vrkić: Imamo još puno rezervi, a dižemo se iz utakmice u utakmicu

  • 28. listopada 2014.
  • Vijesti
  • 354 Views

Poslije pobjede u gradskom derbiju pred košarkašima GKK Šibenika već sutra je nova utakmica. Na Baldekin stiže novi prvoligaš Gorica (19 sati). Susret su na konferenciji za novinare najavili trener Jeronimo Šarin i jedan od dvojice igrača pristiglih ovog ljeta Zoran Vrkić.

Svaka utakmica novo je dokazivanje, zadovoljan sportaš je bivši sportaš, što znači da se mi moramo maksimalno mobilizirati za sljedeću utakmicu i ponovno pokazati da možemo pobjeđivati, istaknuo je u uvodu Šarin naglasivši: – Treba što prije zaboraviti dobru igru koju smo imali prošlu subotu i što prije se okrenuti sljedećoj utakmici koja je vrlo ozbiljna. Igramo protiv ozbiljnog protivnika koji ima isti skor kao i mi u prvenstvu u ovom trenutku. Imaju pregršt dobrih igrača, neke čak i s ABA liga iskustvom. Moramo se maksimalno mobilizirati da tu utakmicu dobijemo.

– Prošla utakmica je završila stvarno dobro za nas. Prije te utakmice, a pogotovo nakon nje kuloarske priče su bile da smo ‘pilili’ naopako, da smo igrali s ozlijeđenim igračima, a ustvari nisu bili. Nažalost, to nije istina. Potvrđuje to rendgenska snimka ruke Filipa Vukičevića od jučer koja je pokazala da je taj momak igrao sa slomljenom rukom utakmicu protiv Jollyja. To pokazuje da, bez obzira na njegove ljudske i igračke kvalitete, za ovaj klub se igra koji put i preko granica boli. Ja mu se stvarno zahvaljujem na tom ekstra učinku, volji da odigra za svoj klub bez obzira na ozljedu s kojom bi malo tko iti pomislio igrati, a on je igrao, dodao je Šarin naglašavajući da je liga dosta izjednačena i puno jača nego prošle godine.

Ozljeda će Vukičevića dva do tri tjedna udaljiti s parketa, a Šarin je uvjeren da se i taj izostanak može nadoknaditi jer ekipa ove sezone ima dovoljnu širinu. A o sutrašnjem protivniku trener košarkaša GKK Šibenika kaže: – Imaju šest – sedam igrača koji su igrali A-1 ligu na dobrom nivou. Na playu imaju Rogića koji je lani igrao u Zagrebu, Primorca koji je dosta godina igrao u Cedeviti, ispod koša imaju Vladu Pašalića, Barišu Krasića, a na posudbi kod njih je jedan od najboljih mladih centara Europe Ante Toni Žižić. Imaju dosta široku ekipu i moramo ući u utakmicu 800% ‘nabrijani’, isto kao protiv Jollyja, da utakmicu što prije dovedemo na našu stranu.

Od početka sam govorio kako samo treba vremena da se uigramo i krenemo na pravi put, istaknuo je možda i ponajbolji igrač Šibenika u dosadašnjem dijelu sezone Zoran Vrkić: – Nakon Osijeka i Jollyja vratili smo se na taj put. A sutrašnja je utakmica još važnija od one protiv Jollyja, jer smo i domaćini, pa imamo još veću obavezu prema navijačima da idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu. Koliko god je prošla utakmica bila dobra, mislim da imamo još puno rezervi. Košarka je igra grešaka, tako da smo ih i mi radili unatoč uvjerljivoj pobjedi. Radimo svaki dan na tome na treningu da ih ispravljamo. Pravo mjerilo će naravno biti kad završi cijela liga i nadamo se, nakon toga, u Ligi za prvaka.

Na konstataciju kako se nameće kao glavni igrač u momčadi Vrkić odgovara: – Zato sam i doveden. Imam dovoljno internacionalnog iskustva i tu sam da pomognem ekipi. Mislim da u tome i uspijevam iako i ja, kao i svi ostali, imam dosta rezervi u igri. Prva dva kola sam isto igrao pod laganim ozljedama. I dalje nisam u idealnoj formi, ali kažem, vremena imamo da se dižemo iz utakmice u utakmicu. Tako i ja naporno radim, strpljiv sam, znam da će sve doći na svoje mjesto.

Utakmica između Šibenika i Gorice igra se na Baldekinu sutra s početkom u 19 sati.

Izvor: sibenik.in

Share: