Treća uzastopna pobjeda: U zadnjoj četvrtini slomili otpor Gorice

  • 30. listopada 2014.
  • Vijesti
  • 421 Views

Dugo nakon završetka utakmice, dok su gotovo svi gledatelji već napustili Baldekin, dvoranom je odjekivala pjesma i navijanje. Raspjevani Funcuti slavili su treću uzastopnu pobjedu svojih ljubimaca, koji su se i nakon zajedničkog slavlja još jednom iz svlačionica vratili na parket. A otpor dobre Gorice slomljen je tek u posljednjoj četvrtini, kad je i prednost narasla do konačnih +16 (86:70).

Koševima iskusnog Krasića gosti su poveli na otvaranju utakmice. Ali velikom serijom od 13:4 Šibenčani su odjurili na 17:9 i prisilili gostujućeg trenera na time-out. Pokazalo se to dobrim potezom, jer je do odlaska na prvi predah Gorica stigla gotovo do potpunog egala – 19:18.

U 13. minuti novi prvoligaš došao je i do najvećih plus pet (25:20), ali Vrkić i serijom koševa Marciuš odmah vraćaju prednost na šibensku stranu. Slijedi potom serija trica s jedne i druge strane, pa na kraju prvog poluvremena na semaforu svijetli 39:39.

Početkom drugog poluvremena gosti ponovno imaju plus pet (46:41), a Vrkić i vrlo dobri Radovčić vraćaju prednost na stranu domaće momčadi. Igra se potom koš za koš i u zadnju dionicu igre ulazi se s plus sedam Šarinove momčadi – 54:53.

A onda je u zadnjoj dionici igre na terenu postojala samo jedna momčad. S dvije trice Bašić je prvi put svoju momčad doveo do dvoznamenkaste prednosti – 64:53. Gosti su nastavili s izgubljenim loptama (ukupno 27 u utakmici!), obrana Šarinove momčadi dobro je funkcionirala, pa je i prednost rasla. Odjurili su domaći košarkaši na nedostižnu prednost, sve do konačnih 86:70.

Kao i uvijek, košarkaši GKK Šibenika svoju su treću uzastopnu pobjedu proslavili s vjernim Funcutima, koji od ulaska u dvoranu, u drugoj četvrtini, nisu prestali s navijanjem. Nisu se stišavali ni kad su se svi navijači u dvorani razišli, orilo se Baldekinom ‘Šampioni, šampioni’, ‘Ti jedini, ti najbolji Šibeniče’, pa su se i košarkaši još jednom vratili na parket pozdraviti navijače i zapjevati zajedno s njima.

Zoran Vrkić bio je najefikasniji s 23 koša, a impresivnu partiju odradio je i Teo Petani s 15 koševa i 11 asistencija. Kod gostiju rutiner Krasić ubacio je 18 koševa.

GKK ŠIBENIK – GORICA 86:70 (19:18, 20:21, 15:14, 32:17)
Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 600
Suci: Siniša Herceg (Zabok), Martin Vulić (Zadar) i Marko Stanković (Rijeka)
GKK ŠIBENIK: Radovčić 6, Badžim 3, Mišić 8, Kalpić, Bašić 6, Blaće 3, Marciuš 8, Španja 2, Šamadan 12, Nakić, Petani 15, Vrkić 23. Trener: Jeronimo Šarin.

GORICA: Majcunić, Petrović 7, Rogić 12, Herendić 5, Kuga, Grill, Žižić 13, Krasić 18, Pašalić 4, Gazić, Primorac 11. Trener: Zvonimir Kovačević.  

 

Izvor: sibenik.hr

Share: