Košarkaši GKK Šibenika potopili Brod za četvrtu pobjedu

  • 17. studenoga 2014.
  • Vijesti
  • 399 Views

Košarkaši GKK Šibenika, i bez Filipa Vukičevića i Zorana Vrkića, zabilježili su pobjedu na Baldekinu protiv Slavonskog Broda. Slavili su, nošeni pjesmom Funcuta s tribina, rezultatom 80:62 s tim da su čak petorica igrača bila sa dvoznamenkastim učinkom.

Poslije odličnog ulaska u utakmicu i vodstva od 9:2 Šibenika, uslijedila je velika serija gostiju iz Slavonskog Broda. Napravili su seriju od 14:0 i u osmoj minuti poveli 16:9 na krilima dvojca Ćubela – Čelebija. Zove Šarin (tek) tada time-out, no, gosti nastavljaju svoju seriju i u devetoj minuti vode s +13 (24:11). Petani i Blaće smanjili su na 15:26 na kraju četvrtine.

Tek pred kraj prve četvrtine Šarin je u igru uveo Bašića i upravo je on s dvije trice prepolovio vodstvo gostiju na otvaranju drugog poluvremena. Priključili su se i Marciuš i Mišić, pa je u 13. minuti na semaforu svjetlilo 26:31. U šest minuta druge četvrtine napravili su Šibenčani seriju 14:5, te su došli na samo minus dva (29:31). Čelebija i Kljaić vratili su za kratko nešto veću prednost gostima, no, domaći su košarkaši igrali sve bolje pa su i preuzeli vodstvo u 19. minuti poslije koša Badžima (39:37). Na prednost se otišlo minimalnom prednošću Šibenika, poslije novog koša Badžima – 42:41.

Skakačka nadmoć Brođana nastavila se i na početku drugog dijela, no, na rezultatu se to nije osjetilo. U šest minuta četvrtine postigli su gostujući košarkaši samo dva koša, dok su na drugoj strani Šarinovi igrači bili razigrani, a odnosi se to prvenstveno na Bašića i mladog Badžima čijim su koševima i osigurali dvoznamenkastu prednost pri kraju četvrtine, odnosno plus devet (62:51) uoči deset zadnjih minuta igre.

U niti jednom trenutku u zadnjoj dionici igre dvoznamenkasta prednost domaće momčadi nije bila ugrožena. Bez problema su Šarinovi igrači susret priveli kraju, a isticao se u tim trenucima Marciuš. Ponovno je domaći trener na kraju utakmice na parket poslao svoje najmlađe snage, pa su tako u petorci igrali Nakić, Andabaka i Radovčić i tek nešto stariji Španja. Ponovno su poslije utakmice igrači Šibenika zajedno s navijačima s pjesmom proslavili pobjedu, a Baldekinom je ponovno odjekivalo ‘Ti jedini, ti najbolji, Šibeniče.

Najefikasniji u pobjedi Šibenika bili su Badžim s 14, Bašić s Šamadan po 13, a Mišić i Marciuš 12. Kod gostiju Čelebija je postigao 17.

U sljedećem kolu košarkaši Šibenika gostuju kod sinjskog Alkara.

GKK ŠIBENIK – SLAVONSKI BROD 80:62 (15:26, 27:15, 20:10, 18:11)
Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 500
Suci: Nikola Perlić (Velika Gorica), Zlatko Galiot (Zagreb) i Alan Blašković (Križevci)
GKK ŠIBENIK: Radovčić 4, Badžim 14, Andabaka, Mišić 12, Kalpić, Bašić 13, Blaće 2, Marciuš 12, Španja 4, Šamadan 13, Petani 6, Nakić. Trener: Jeronimo Šarin.
SLAVONSKI BROD: Kljajić 5, Čelebija 17, Živković 2, Marković 8, Kraljić 3, Ćubela 10, Cvitanović 4, Krstanović 5, Karlović 4, Vučić 4. Trener: Ivica Burić. 

Izvor: sibenik.in

Share: