Marciuš: Borbenosti nam neće nedostajati, očekujem našu pobjedu

  • 22. studenoga 2014.
  • Vijesti
  • 368 Views

Pred košarkašima GKK Šibenika vruće je gostovanje kod velikih rivala, sinjskog Alkara. Susret je to koji će obilježiti borba kako na terenu tako i na tribinama. A Šibenčani, iako bez dvojice važnih igrača, vjeruju u svoje kvalitete, odnosno u pobjedu u alkarskom gradu.

Čeka nas izuzetno teško gostovanje u Sinju. Pred svojom publikom domaćin je tvrda, snažna, nezgodna momčad. Osjetili smo to i prošle godine, međutim postavili smo se tada jako i čvrsto i bez problema smo tu utakmicu dobili. Ove godine situacija je ista, samo smo malo poremećeni zbog ozljeda. Ali igrači koji su tu sigurno će dati svoj maksimum i pokušati dobiti utakmicu, istaknuo je pomoćni trener Miro Jurić.

Napomenuo je Jurić kako ni ovog puta neće biti Vukičevića i Vrkića: – U utakmicama koje smo igrali unatoč crnoj rupi uspjeli smo se vratiti. Međutim, protiv ekipe kao što je Alkar i u Sinju bude li jedna takva crna rupa teško ćemo se izvući, jer su oni dosta kvalitetniji i od Broda i od Gorice. To nam se ne smije ponoviti. Ja se nadam da ćemo pogotovo tu prvu četvrtinu uspjeti iskontrolirati, da im nećemo dati da odu na nekakvu razliku, da ćemo barem poluvrijeme pokušati održati u egalu i dovesti ih u nervozu pred domaćom publikom.

Trebat će se dobro ‘potući’ s njima, naglasio je pomoćni trener šibenskih košarkaša: – Treba obratiti pozornost na sve, malo su atipični, igraju sa četiri igrača vani, svi šutiraju, svi prodiru i to je dosta teško za braniti. U prijateljskoj utakmici koju smo igrali protiv njih imali smo dosta problema s visokim igračem koji se izvlačio na vanjsku poziciju, konkretno Vitalijem. Međutim, to nam je dovoljno škola, znamo otprilike kako to treba braniti. Ponavljam, atipični su, igraju svi sve i ja se nadam da ćemo ih uspjeti iskontrolirati.

– Očekuje se pobjeda. Nemam iskustva igranja tamo, pa mi to predstavlja novi izazov. Igranje u takvoj atmosferi izazov je za sve nas. Dobra borbenost, to je ono što mogu najaviti, toga neće nedostajati i ponavljam, očekuje se pobjeda, jasan je u najavi utakmice centar Aleksandar Marciuš.

Dobro se osjećam, samo šteta što sam propustio glavni dio priprema, ali kroz treninge, utakmice i dodatan rad uspio sam to nadoknaditi i blizu sam forme u kakvoj bi trebao biti, dodao je igrač koji je ovog ljeta iz SAD-a stigao na Baldekin: – Uvijek je teško bez bilo kojeg ozlijeđenog igrača. Svi moramo dati malo više od sebe da nadoknadimo izostanke Vrkića i Vukičevića.

Utakmica između Alkara i GKK Šibenika u Sinju se igra sutra s početkom u 19:30 sati, a odlazak na utakmicu u velikom broju najavljuju i Funcuti.

Izvor: sibenik.in

Share: