Vukičević: Ako uđemo čvrsto od prve sekunde neće biti problema

  • 6. prosinca 2014.
  • Vijesti
  • 344 Views

Poslije tri tjedna košarkaši GKK Šibenika ponovno će zaigrati na svom Baldekinu. Sutra će u derbiju kola ugostiti Zagreb (18 sati). U sastav se vraća kapetan Filip Vukičević koji poručuje: – Ako uđemo čvrsto od prve minute neće biti problema doći do pobjede.

Posljednju domaću utakmicu košarkaši GKK Šibenika odigrali su 15. studenog kad su pobijedili Slavonski Brod (80:62). Slavili su potom u Sinju kod Alkara (89:83), a proteklog su vikenda, zbog neparnog broja momčadi, bili slobodni. Sad ih čeka težak susret protiv Zagreba, trenutno vodeće momčadi lige.

– Ekipa koja je po imenima zasigurno najjača u A-1 ligi. Pred nama je izuzetno težak zadatak, pokušat ćemo maksimalno iskoristiti sve naše kapacitete i uz pomoć publike pokušati dobiti utakmicu. Lako sigurno neće biti, međutim, utakmica u Sinju je zalog da se možemo nadati pobjedi, kaže trener Jeronimo Šarin.

U momčad se, poslije više od mjesec dana, vraća kapetan Filip Vukičević. – Mjesec dana nije trenirao s loptom, tako da ne očekujemo baš ogromnu pomoć, ali njegova volja, želja, radni element koji uvijek ima, nadam se, pridonijet će još boljoj slici ekipe, dodao je Šarin.

Zagreb, po rosteru, nije trebao izgubiti niti jednu utakmicu do sada, imaju sedam – osam igrača s ABA liga iskustvom, ističe trener Šibenčana i naglašava: – Mi na Baldekinu nikome ne priznajemo da je bolji od nas dok to i ne dokaže, napravit ćemo sve da ih pobijedimo.

– Nakon 35 dana napokon mogu reći da sam zdrav. Međutim, to još nije 100%, jer je ruka dugo bila u gipsu, treba još raditi rehabilitaciju, ali mogu igrati, to je najvažnije. Naš kondicijski trener Krešo Baljkas i naš fizioterapeut Slaven Periša su odradili vrhunski posao, ovim im se putem zahvaljujem kao i doktoru Ninu Brajkoviću koji je također stalno bio na dispoziciji. Ti su me ljudi doslovno spasili, rekao je povratnik u momčad Filip Vukičević.

U najavi utakmice protiv Mrava kapetan Šibenika je istaknuo: – Čeka nas teška utakmica. Ako uđemo čvrsto od prve sekunde, kako mi znamo, neće biti problema, dapače. Zagreb je veoma dobra ekipa, imaju vrhunsku selekciju, pokriveni su na svim pozicijama. Očekujemo lijepu utakmicu, a pozivamo i gledatelje da u što većem broju dođu podržati nas u našem cilju, pobjedi i još jednom koraku bliže našem osnovnom cilju, Ligi za prvaka.

GKK Šibenik i Zagreb na Baldekinu igraju sutra s početkom u 18 sati.

Izvor: sibenik.in

Share: