Martin Junaković ponovno u redovima GKK Šibenika!

  • 2. siječnja 2015.
  • Vijesti
  • 383 Views

U Novu godinu, odnosno nastavak aktualne sezone, košarkaši GKK Šibenika ulaze jači za novog/starog igrača Martina Junakovića. Mladi playmaker vraća se u klub nakon kratkotrajne epizode u gradskom rivalu Jollyju JBŠ, a dres narančastih nosit će do pronalaska novog kluba.

Na redovnoj press konferenciji uoči prve utakmice u novoj godini, gostovanja kod Kaštela, trener GKK Šibenika Jeronimo Šarin obznanio je kako je dobio još jednog igrača, kako se u klub vraća playmaker Martin Junaković.

– Trenirao je s nama ove dane, a zajednički je interes, i naš i njihov, da nam pomogne koliko može, tako da smo se uspjeli dogovoriti. Ima otvoren ugovor s nama dok ne nađe klub, a možda ga i ne nađe pa ostane malo duže s nama. Pokušat ćemo ga maksimalno adaptirati u ekipu, koliko god nam bude mogao pomoći. Hoće li to biti minuta ili 30 vidjet ćemo, koliko god, da nam pomogne da dođemo do Lige za prvaka, istaknuo je Šarin.

Novi debi u dresu narančastih Junaković će imati u nedjelju (18 sati) u Kaštelima, kod momčadi koja je na startu ove sezone pobijedila Šibenčane na Baldekinu. Za razliku od te prve utakmice Šibenik će biti bez Vrkića (ozljeda) i Mišića (bolestan), a momčad Stipe Bralića bez svojih udarnih igrača, Rančića (operacija) i Mašića (otišao u Makedoniju), a doveli su Ćubelu.


Prvi dio sezone završili smo ne baš slavno, dvama porazima, ‘pali’ smo na kraju, ali nadam se da ćemo sada pokazati novu energiju, novo ruho, naglasio je Šarin: – Nas sad samo interesira doći tamo i pokazati da je ono bio samo slab dan, pokazati novo ruho za drugi dio sezone. Pokazati da smo radili dobro ovih 15 dana, ekipu smo dosta osvježili, trebamo izaći samo s jednim ciljem, dobiti utakmicu. Naš cilj se zna, ući u Ligi za prvaka i onda tamo pokušati napraviti korak više nego što je to bilo prošle godine, pa čak možda ući i u te tri – četiri ekipe koja donosi ono što Šibenik nije imao već deset godina.

– Iza sebe imamo dva tjedna jako dobrih priprema. Većina ekipa vjerojatno nije ni trenirala, a mi jesmo svaki dan, osim Božića, jako i intenzivno. To će se odraziti na utakmicu s Kaštelima. Ne brinemo se previše tko briga, a tko ne igra za njih. Naš je cilj uvijek pobijediti, ući 300% u utakmicu i pobijediti, kazao je centar Aleksandar Marciuš.

Kaštela i GKK Šibenik u Kaštelima igraju u nedjelju s početkom u 18 sati.

Izvor: sibenik.in

Share: