Šarin: ‘Očekujem da Funcuti moju momčad nose do pobjede’

  • 23. siječnja 2015.
  • Vijesti
  • 338 Views

Na Baldekinu se sutra u 18 sati igra sedmi gradski košarkaški derbi: GKK Šibenik protiv Jollyja Jadranske banke Šibenik. U redovima GKK Šibenika veliki su optimisti uoči utakmice, vjeruju u novu pobjedu, te da će ih, kao i uvijek, navijači nositi do novog slavlja.

– Svaki derbi donosi puno tenzija, onih pravih košarkaških i mislim da te tenzije moraju ostati u granicama normale kao što je bilo u proteklim susretima. Ekipa koja bude fokusiranija, koncentriranija će sigurno dobiti utakmicu. Ja sam optimist, imamo velik broj dobrih igrača. Očekujem pobjedu od svoje ekipe, a očekujem i da Funcuti naprave ono što rade već tri godine, da nose momke koji nose narančasti dres do pobjede, kazao je trener GKK Šibenika Jeronimo Šarin.

I dok se očekuje debi novopridošlog Izzeta Türkyilmaza i ovaj će susret propustit Zoran Vrkić koji još nije u potpunosti spreman, dodao je Šarin: – Još ne može igrati, za otprilike 15-ak dana očekujemo njegov povratak. Možda bi mogao i sada, ali nećemo forsirati. Njegova je ozljeda stvarno bila dosta teška. Želimo ga u ekipi kad bude 100% zdrav, to još nije, tako da nećemo ništa riskirati.

– Šteta što ova utakmica u subotu neće biti na televiziji, jer stvarno bi bilo dobro da Hrvatska vidi da, osim one dvije utakmice koje su prenosili, gdje je više ljudi nama na klupi nego u te dvije utakmice zajedno u dvorani, da vide i drugačiju atmosferu. Takva će atmosfera, ja bih rekao, podići košarku na jedan veći nivo, dodao je trener trenutno vodeće momčadi A-1 lige.

Utakmica između GKK Šibenika i Jollyja JBŠ igra se na Baldekinu sutra u 18 sati. Iz redovima domaćina utakmice, GKK Šibenika, stižu informacije kako će dvorana sigurno biti puna, a mole i svoje navijače da na utakmicu dođu u narančastim majicama.

Izvor: sibenik.in

Share: