GKK Šibenik iščupao pobjedu u grotlu Baldekina, Sinjani promašili napad za slavlje

  • 2. ožujka 2015.
  • Vijesti
  • 373 Views

U posljednjem susretu 19. kola A-1 lige košarkaši GKK Šibenika su u čvrstoj utakmici, s dosta pogrešaka, uspjeli izvući pobjedu. Na Baldekinu su s 79:78 pobijedili sinjski Alkar koji je u posljednjim trenucima utakmice mogao i do pobjede, ali zadnja im dva šuta nisu ušla.

Bolje su se na otvaranju utakmice snašli gosti. Koristili su odličan ofenzivni skok i poveli sa 6:2. Imali su stalno vodstvo, sve do samog kraja četvrtine, kad je Junaković pogodio za 16:15, drugo šibensko vodstvo na utakmici (jedini put su vodili kad je Šamadan postigao prvi koš na utakimci).

Borba se, osim na terenu, vodila i na tribinama, Funcuti kontra Maligana. Funcuti su i ovog puta bili glasna podrška svojoj momčadi, ali su već u prvoj četvrtini koristili pirotehniku, pa je u više navrata službeni spiker upozoravao da se ostave pirotehnike i petardi jer će tribina A biti ispražnjena. Pridružili su im se i Sinjani u trećoj četvrtini, gorjelo je i na njihovom sektoru tribine, pa je bilo posla i za vatrogasce.

Sinjani su vodili 20:16 početkom druge četvrtine, a krenula je potom velika šibenska serija od čak 15:1, koju je prvom šibenskom tricom počeo Kalpić. Na semaforu je svjetlilo 31:21 tri minute prije kraja poluvremena, a ključan igrač Šarinove momčad u toj seriji bio je Mišić. Probudio se do kraja poluvremena i Bašić, pa su domaćini imali plus devet (38:29) uoči drugog poluvremena.

Imali su Šibenčani u prvom dijelu čak 12 izgubljenih lopti (Sinjani 13), a jedno od njihovih jačih oružja, vanjski šut, nije ih baš služio. Tako je bilo i u trećoj četvrtini, ali, što je bitnije, prednost je bila na strani Šarinove momčadi unatoč pogreškama u igri. Držali su od četiri do sedam koševa prednosti konstantno, a plus četiri imali su i uoči deset zadnjih minuta igre (54:50).

Ponovno je Mišić u zadnjoj dionici igre bio ključan igrač Šarinove momčadi. Organizirao je igru, poentirao, ali i asistirao pa je sedam minute prije kraja na semaforu svjetlilo 64:56. Ne predaju se gosti, koriste tehničku grešku domaće momčadi (treća na utakmici) i dolaze na samo minus dva (64:62). Efikasan je Maricuš i u zadnjoj četvrtini, uz Mišića jedini šibenski strijelac u tom razdoblju igre.

Šamadan u 37. minuti ubacuje tricu za okruglih deset koševa prednosti (74:64). Sinjani ne odustaju, a dvije trice Slavka Modrića minutu i pol prije kraja donose im izjednačenje – 76:76. Junaković pogađa jedno bacanje, a Vitali nakon drugo vremena prednost vraća na stranu Sinjana – 78:77. Ponovno drama na Baldekinu u zadnjim trenucima utakmice: Šibenik je vodio sa 79:78, a posljednji napad imali su Sinjani. Odlučili su se domaćini braniti, bez prekršaja, a pokušaji Vitalija i S. Modrića nisu prošli, što znači da se šibenska pjesma mogla nastaviti.

Tribine su ponovno ‘proključale’, navijačku su pjesmu vodili i Šamadan, ali i Petani. – Samo zahvaljujući dragom Bogu i ovoj predivnoj publici mi smo večeras dobili, kazao je trener Šarin.

GKK ŠIBENIK – ALKAR 79:78 (16:15, 22:14, 16:21, 25:28)
Šibenik, dvorana Baldekin, gledatelja 1 200
Suci: Nikola Perlić (Velika Gorica), Andrej Sušanj i Marko Stanković (oba Rijeka)
GKK ŠIBENIK: Radovčić, Badžim, Mišić 15, Kalpić 6, Bašić 11, Andabaka, Blaće 6, Marciuš 18, Vukičević 4, Šamadan 7, Vrkić 5, Junaković 7. Trener: Jeronimo Šarin.
ALKAR: Jo. Boban, Bilandžić, M. Modrić 2, Pavić, S. Modrić 18, Vitali 22, Ju. Boban 8, Krstanović 8, Svalina 5, Perajica 9, Kanaet 6. Trener: Damir Milačić. 

Share: