Marciuš: ‘Bit će velike borbe, naš je cilj uvijek pobjeda’

  • 14. ožujka 2015.
  • Vijesti
  • 357 Views

Pred košarkašima GKK Šibenika gostovanje je u Trnskom kod Zagreba. Susret je to dvije prvoplasirane momčadi na tablici, ujedno i posljednje gostovanje Šibenčana uoči starta Lige za prvaka. Želja je Šarinove momčadi odigrati još jednu dobru utakmicu i s pobjedom se vratiti iz metropole.

– Obje ćemo utakmice do kraja ovog dijela sezone pokušati maksimalno iskoristiti da se vratimo u natjecateljski ritam, koji je nastao zbog svih događanja u posljednjih mjesec i pol dana. Osjetilo se i na našoj igri da to nije ona razina kakva je bila prije. Na treninzima smo dosta radili, pokušavali te greške ispraviti i nadam se da ćemo kroz ove utakmice doći do željenog nivoa, da do Lige za prvaka budemo maksimalno spremni da ostvarimo željeni rezultat, istaknuo je trener Jeronimo Šarin.

O sutrašnjem protivniku svoje momčadi trener GKK Šibenika kaže: – Zagreb je ekipa po meni možda i najskuplja, najkvalitetnija, s najviše igrača koji su igrali na nekom nivou. Doduše, dosta su i promijenjeni u odnosu na prvu utakmicu u kojoj smo ih dobili pola koša. Gledali smo ih u Sinju, pružili su stvarno dobru partiju, bez problema su pobijedili preko 20 razlike. Bit će vrlo teško, ali ako mi pružimo partiju kakvu objektivno možemo, možemo doći do pobjede i prvi dio zaključiti na prvom mjestu.

U sastav se vraća Izzet Türkyilmaz, dok je Teo Petani još uvijek izvan parketa.

– Želimo napraviti korak više u odnosu na prošlu utakmicu. Najbitnije je da se još bolje uigramo, što zbog ozljeda nije bilo moguće, jer u svakoj je utakmici netko nedostajao. I, naravno, drugi cilj je uvijek pobijediti, pružiti najbolju igru. Borba će sigurno biti velika i onaj tko bude više želio on će i pobijediti, istaknuo je centar Aleksandar Marciuš.


Trener Jeronimo Šarin, na novinarsko pitanje, komentirao je i odlazak Franka Kalpića: – Odlazak Franka Kalpića je definitivno ostavio jedan gorak okus i loš osjećaj meni kao treneru u klubu, kao i svim ostalim trenerima koji su ga trenirali, a to su Josip Klisović, Miro Jurić i Petar Maleš. Puno muke, truda, volje, znanja uloženo je u njega u proteklih pet godina i čovjek se mora loše osjećati kada se nešto takvo desi i on ovako naprasno otiđe. To je to što se tiče mog stava, a sve ostalo klub je izdao u priopćenju. U ime stručnog stožera želim mu sreću, nadam se da je pogodio.

– Ja osobno nemam pojma zašto je on otišao. Nisam dobio nikakvu informaciju niti od njega, a niti od njegova oca. Za sve ostalo klub je izdao priopćenje. Ponavljam, ja osobno ne znam zašto je otišao, a u današnje vrijeme i sami možete provjeriti koliko je igrao tako da o tome ne treba ni pričati. Za podrobnije analize ćemo nakon sezone, sad se držimo onog najbitnijeg, ući u Ligu za prvaka najspremniji i tamo napraviti rezultat, dodao je Šarin.

Zagreb i GKK Šibenik u Trnskom igraju sutra s početkom u 17:20 sati, a prijenos utakmice je na HTV2.

Izvor: sibenik.in

Share: