Toni Nakić: ‘Gušt je igrati pred punim šibenskim tribinama, nadam se još kojem nastupu’

  • 14. ožujka 2015.
  • Vijesti
  • 523 Views

Tonija Nakića, talentiranog 15-godišnjeg šibenskog košarkaša javnost je upoznala kada je lani pobijedio u šutiranju trica na All Staru u Šibeniku. Iznimno perspektivni košarkaš, ali i odličan učenik, otkrio je ŠibenikIN tko su mu uzori, kakvi su mu daljnji planovi, kao i želje u aktualnoj sezoni.

Košarku samo počeo trenirati sa sedam godina, to mi je bio prvi izbor, ističe Toni na početku razgovora: – Bilo je to na prijedlog oca jer je i on trenirao košarku, a i dvorana je bila blizu. Počeo sam trenirati u KK Osvit, zatim u Šibenik Stari grad, a tek nakon toga u OKK Dražen Petrović, a sad sam u GKK Šibeniku.

U osam godina bavljenja košarkom bilo je i pehara i medalja i priznanja : – Četiri puta sam dobio nagradu za perspektivnog sportaša, imam sedam – osam individualnih nagrada. A najdraža je, naravno, ona sa All Stara i kada sam bio izabran sa Domagojem Šarićem u petorku turnira na Božićnom turniru u Dubravi gdje je bilo preko 150 igrača.

Šira javnost Tonija je upoznala baš na All Star utakmici na Baldekinu, u veljači prošle godine, kad je senzacionalno slavio u tricama. Donijelo mu je to i nastup i na ovogodišnjem All Staru u Rijeci: – Na tu sam pobjedu na Baldekinu jako ponosan, prvenstveno jer nitko to nije od mene očekivao, a nisam nikad čuo da je netko mojih godina to uspio. Ove je godine konkurencija, po meni, bila i jača, bio je veći broj natjecatelja. Nisam uspio obraniti naslov, šteta što zadnja lopta nije ušla pa da uđem u finale, ali bila mi je čast što sam uopće bio pozvan.

Nadareni Šibenčanin član je tri klupske selekcije. Po godinama je još uvijek kadet. Utakmice igra i za kadete, trenira i igra s juniorima, a za vrijeme školskih praznika treninge odrađuje i sa seniorskom momčadi. – Naporno je, škola je zahtjevna, ali zasad uspijevam sve stići, naglašava Toni, inače i učenik drugog razreda Gimnazije Antuna Vrančića, koji je proteklu školsku godinu, unatoč svim obavezama, završio s odličnim uspjehom što je za svaku pohvalu.


Sjeća se, kako i ne bi, i svog debija u seniorskoj momčadi: – Debi je bio na ljeto u Sinju na prijateljskoj utakmici. Bio sam iznenađen kad mi je trener rekao da uđem, tada sam zabio i prvi seniorski koš. A službeni nastup je bio protiv Gorice na Baldekinu, osjećaj je bio fenomenalan. Uvijek je lijepo igrati pred punim tribinama, a pogotovo u Šibeniku gdje je potpora najveća. I zbog toga jedva čekam ponovno zaigrati za seniore.

Mladi šibenski košarkaš, kojega su do sada trenirali Ivica Gulin, Petar Maleš, Josip i Branko Klisović, te Miro Jurić, je i hrvatski reprezentativac: – U selekcijama reprezentacije sam od 14. godine. Prvi službeni nastup imao sam na turniru u Sloveniji gdje smo zauzeli drugo mjesto, iza Španjolske. Ove godine kandidiram za kadetsku reprezentaciju koja putuje na EP u Litvu te se nadam odlasku, jer kao i svima igranje za reprezentaciju je jedan poseban osjećaj.

Tonijevi uzori su Dražen Petrović, Stephen Curry i Emir Preldžić, a o ambicijama i željama do kraja tekuće sezone kaže: – Nadam se da ću biti u sastavu za neku utakmicu Lige za prvaka, ali mi je najbitnije da odem na Europsko prvenstvo s reprezentacijom i izborim Final four državnog prvenstva s  juniorima. A za svoju igru se nadam da će uvijek biti na zadovoljavajućem nivou.

– Želja mi je školu završiti u Šibeniku. Za faks još ne znam zbog košarke. Nadam se da ću na košarkaškom polju dogurati do europske scene iako si ne želim stvarati nikakav imperativ s obzirom da košarku još igram iz gušta. Nisam bio u Europi ili SAD-u, ali valjda će i takve ponude doći nakon Cibone i Cedevite, za kraj će Toni Nakić, nesumnjivo igrač za kojega će se u budućnosti još itekako čuti.

 

Izvor: sibenik.in

Share: