Šarin uoči derbija sa Zadrom: Oni su favoriti, ali tko god uđe u hram Dražena Petrovića bit će mu teško

  • 31. ožujka 2015.
  • Vijesti
  • 358 Views

Zadar je favorit s obzirom na ligu i utakmice koje je igrao prošle sezone, ali tko god dođe u hram Dražena Petrovića može očekivati da će mu biti teško. Imamo se pravo nadati da ćemo izaći kao 12 ratnika na teren i da ćemo napraviti sve što je god moguće da tu utakmicu dovedemo u našu korist, poručio je na današnjoj konferenciji za novinare trener GKK Šibenika Jeronimo Šarin uoči sutrašnjeg derbija na Baldekinu koji je na rasporedu u 19 sati.

– Krenut ćemo maksimalno jako od prve sekunde. Nadamo se da ćemo izaći iz te utakmice krvavih koljena, a onda će bilo-kakav rezultat biti zadovoljavajući s obzirom na sve ozljede u protekla tri mjeseca. Praktički nam tri igrača nisu trenirala, a jedan je nažalost i otišao. Moram reći da nijedan hrvatski klub nije bio ni blizu takvim nedaćama. Ne možemo ništa planirati, idemo iz jedne utakmicu u drugu – kazao je Šarin.

Igrači su odradili vrhunskih pet dana priprema, a pred utakmicu su bili i u svojevrsnoj karanteni, premda je to Šarin nazvao team-buildingom u kojem su se igrači zbližili i upoznavali protivnika te se makli od situacije koja vlada u gradu, a to je ogromno uzbuđenje.. U novom igraču JJ Smithu, veli Šarin, ekipa je dobila dodatnu sigurnost s obzirom da Petani neće nastupiti.

– Ja sam osobno optimist, a razlog zašto smo doveli JJ Smitha je njegovih šest ili sedam godina europskog iskustva. Nije riječ o tipičnom Amerikancu koji želi sve odlučiti. To je čovjek koji je navikao igrati košarku s europskim metodama treninga. Sudeći po utakmici u Splitu, možemo očekivati veliku pomoć od njega, a njegova minutaža nije sporna. Koliko mi bude trebao za utakmicu, toliko će igrati – objasnio je trener šibenskih košarkaša. Dodao je da je Zoran Vrkić jučer počeo trenirati punom snagom, a od njega se može očekivati i čudo od utakmice ili nikakva utakmica jer Šarin još ne zna u kakvoj je natjecateljskoj formi.

GKK Šibenik je prošle godine pobijedio Zadar, međutim ove godine je roster domaćih košarkaša lošiji nego prošle godine. Šarin je ponovio kako mu veći dio sezone nedostaju tri udarna igrača, a radi se o Petaniju, Vrkiću i Turkyilmazu.

– To vam je kao da Zadru cijelu sezonu fale Florence, Sobin i Ivanov. Mislim da ne bi dobili nikoga ni u ABA ligi, a također ni u hrvatskoj ligi. Ono što te ne ubije, to te ojača, a nas ovo definitivno nije ubilo. Želimo ući unutra i dobiti utakmicu kako god znamo i umijemo – naglasio je Šarin.

Koliko Šibenčanima, odnosno Funcutima znači utakmica sa Zadrom, svjedoči i njihov dolazak na jučerašnji trening. Sam njihov dolazak, kaže Šarin, govori koliko su šibenski navijači privrženi svom klubu. Šibenski košarkaši će, ističe Šarin, ući u borbu i pokušati im podariti pobjedu.

Krilni centar GKK Šibenika Ljubo Šamadan kazao je kako igrači u utakmicu trebaju ući borbeno, a tada će se pokazati kvaliteta.

– Nadam se da ćemo uz tu borbenost sigurno pobijediti. Iskreno, treba reći da je Zadar favorit u utakmici, a s time bi naša pobjeda još više značila. Pripremili smo se za najbolje Zadrove igrače, učinit ćemo sve da ih zaustavimo, a ovakav derbi nosi nešto više od igrača – naglasio je Šamadan.

Izvor: sibenik.in

Share: