Košarkaši GKK Šibenika nisu uspjeli ponoviti prošlu godinu, Zadar nosi bodove s Baldekina

  • 2. travnja 2015.
  • Vijesti
  • 359 Views

Unatoč silnoj želji košarkaši GKK Šibenika nisu uspjeli ponoviti prošlu sezonu i u paklenoj atmosferi Baldekina Zadru nanijeti novi poraz. Gosti su slavili rezultatom 73:61 u utakmici u kojoj su vodili od početka do kraja.

Dupkom puna dvorana dočekala je susjedski derbi protiv ‘ljutih’ rivala Zadra na otvaraju ovogodišnje Lige za prvaka. Nikad brojniji navijački korpus Funcuta, koji su velikim ovacijama dočekali Amerikanca JJ Smitha, a još većim povratnika u momčad Tea Petanija (nije ulazio u igru). Očekivano, nije prošlo ni bez skandiranja Izzetu Turkyilmazu, Baldekinom se orilo ‘Izo luđače’ i ‘Hoćemo pobjedu’.

Tek što je prošlo 12 sekundi utakmice domaćini su imali tri prekršaja i minus od 5:0, toliko su koševa Zadrani postigli u jednom napadu. Tricom Bašića domaćini su stigli na minus dva (7:9), ali vrlo su brzo gosti otišli na dvoznamenkastu prednost. Imali su 19:9 u šestoj, a u devetoj 26:16. No, u minutu i pol postigli su Šarinovi igrači sedam koševa, preko Vrkića, odnosno tricom Šamadana na samom kraju četvrtine za 23:26 uoči drugih deset minuta.

Odvojili su se gostujući košarkaši i na +12 (37:25) poslije trica Ramljaka i Šibenčanina u njihovim redovima Henrika Širka. Držali su dvoznamenkasto vodstvo sve do pred kraj poluvremena kad su Šibenčani uspjeli smanjiti na 38:46, no, Šango je s istekom poluvremena pogodio za 38:48.

Rade Šibenčani seriju 6:2 u pet minuta drugog poluvremena, pa na semaforu svijetli 44:50. Mali broj koševa i s jedne i s druge strane u nastavku utakmice, jesu domaćini uspjeli zaustaviti zadarske akcije, ali na drugoj strani to nisu uspjeli dodatno materijalizirati. ‘Proključale’ su tribine još jednom kad je D. Bašić pogodio tricu za 47:53, ali do predaha Zadrani su još jednom stigli do deset koševa prednosti – 47:57.


Promašili su domaći košarkaši i u drugom dijelu poneki zicer, kao i u prvom dijelu, iscurile su neke lopte, pa su i u trenucima kad su se mogli još više približiti i zakomplicirati utakmicu, Zadrani ih kažnjavali na drugoj strani. Tri minute prije kraja utakmice na semaforu je stajalo 57:65. Bez problema s to vodstvo gosti zadržali, nanijeli poraz domaćinima u prvom kolu Lige za prvaka – 73:61. Porazu unatoč, domaća je publika velikim pljeskom nagradila igrače Šibenika poslije utakmice.

Navijačkog folkora i uvreda nije nedostajalo ni s jedne ni s druge strane, ni za vrijeme utakmice, a ni nakon nje. A derbiju na Baldekinu uživo je svjedočio i izbornik hrvatske košarkaške seniorske reprezentacije Velimir Perasović.

GKK ŠIBENIK – ZADAR 61:73 (23:26, 15:22, 9:9, 14:16)
Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 1 200
Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Josip Radojković i Damir Basarić (oba Split)
GKK ŠIBENIK: Radovčić, Badžim, Mišić 6, D. Bašić 11, Blaće, Marciuš 4, Vukičević 2, Smith 6, Šamadan 12, Petani, Vrkić 4, Junaković 16. Trener: Jeronimo Šarin.
ZADAR: L. Bašić 4, Segarić 4, Ivanov 7, Kraljević 4, Šango 8, Sobin13, Širko 3, Špaleta, Ramljak 23, Barać 7, Jurica. Trener: Ante Nazor.

Izvor: sibenik.in

Share: