Šarin: ‘Potpuno smo van forme, ekipa s Petanijem ili bez njega nije ista’

  • 6. travnja 2015.
  • Vijesti
  • 388 Views

Treće kolo ovogodišnje Lige za prvaka košarkašima GKK Šibenika donosi i treću utakmicu protiv ABA ligaša. Šarinovoj momčadi slijedi gostovanje kod Cibone u Zagrebu, a trener šibenskih košarkaša u najavi utakmice istaknuo je kako će učiniti sve da trgnu momčad.

– Vrlo je lako svugdje, a pogotovo u Šibeniku, biti trener kad se dobiva, tad su svi najpametniji, tad je sve lako govoriti. Međutim, treba biti trener i kad se izgubi s 45 razlike, treba naći načina da se vratimo natrag. U zadnjih pet godina nisam, na sreću, puno puta bio u takvim situacijama, samo dva ili tri puta. U sva ta tri puta, možda je bilo i gore nego sada jer smo bili u nižem nivou, uspio sam, zajedno sa svojim stručnim stožerom naći izlaz i ekipa se vratila puno jača, pa smo napravili rezultat čak i bolji od ekipe koju smo imali – istaknuo je u uvodu konferencije za novinare Šarin.

Napravit ćemo sve da ekipu mobiliziramo, da ih vratimo, jer neki su igrači definitivno ostali bez ikakvog samopouzdanja, dodao je: – Definitivno, možda smo neke igrače i precijenili, međutim i moji suradnici i ja znali smo da neki igrači imaju svoje limite. Ali smo i očekivali da će te svoje limite probiti, jer ako se baviš sportom i želiš napredovati postoji samo jedan način, a to je probijati svoje limite, pokušati biti bolji nego što jesi. U ovom trenutku to tako baš ne izgleda, ušli smo u nekakvu melankoliju. Na meni i mojim suradnicima je da to pod hitno promijenimo. I dalje sam uvjeren da možemo doći do dobrog rezultata ove sezone.


Pohvalio je Šarin i mlade igrače koji su u utakmici protiv Cedevite i starijim suigračima pokazali kako se u utakmicu ulazi bez straha, bez respekta prema protivniku. Uoči utakmice protiv Cibone naglasio je kako su sami sebi najveći problem.

– Imamo itekako svojih problema i prvo njih moramo riješiti, jer smo potpuno van forme, pa tek onda možemo razmišljati o protivniku. Mislim da je ova utakmica idealna za nas, igramo protiv Cibone u gostima, da igrači imaju jedan dodatan motiv, da u dvorani Dražena Petrovića nađu tu ekstra energiju u sebi, taj ekstra motiv da se žele dokazati. Cibona je uvijek Cibona, uvijek izaziva respekt, ne samo kod nas nego i na puno većim razinama. Definitivno jesu spoj mladosti i iskustva. Mi se zaklinjemo u te mlade igrače uvijek i zaklinjat ćemo se, a tako su se i oni, silom prilika, okrenuli mladim igračima. Bit će zanimljivo vidjeti koliko im se možemo suprotstaviti, koliko blizu možemo doći – rekao je trener šibenskih košarkaša.

Da smo na pravom nivou, u pravom ritmu treninga, s potrebnim samopouzdanjem, mogli bi ući u ‘fajt’ i dobiti utakmicu u Zagrebu, ali, ovako, probat ćemo promijeniti dosta toga, prije svega u pristupu i odnosu, kaže Šarin koji na pitanje o krizi rezultata, letargiji koja traje već neko vrijeme, ističe kako uzrok leži u ozljedi Tea Petanija koja se dogodila u 14. minuti utakmice protiv Kvarnera na Baldekinu.

– Od tog smo trena postali drugačija ekipa. Ne treba se tome čuditi, jer i prvu sezonu kad smo krenuli u A-1 ligu imali smo 0:3 dok nije došao taj inicijator svega dobroga, najavio sam da će on biti ta iskra koja će zapaliti naš ugasli motor u tom trenutku. To je bio Teo Petani. Nakon njegova dolaska zaredali smo sa serijom pobjeda. Sve ove utakmice koje smo iza dobivali, on je bio taj koji je i kad je bilo loše dizao i publiku i suigrače – ističe Šarin.

Na kraju naglašava: – Sigurno da on nije najbolji igrač na svijetu, ali za našu ekipu puno znači. I najvećem je laiku jasno da kad njega nema mi smo jedna, a kad je on tu druga ekipa. Od kada njega nema nismo pronašli drugog vođu da povuče njegovu rolu, to je jedan od glavnih razloga zašto mi ne igramo dobro. Plus objektivan, to su ozljede. Ova ekipa s njim ili bez njega nije ista.

Cibona i GKK Šibenik u Zagrebu igraju sutra (utorak) s početkom u 19 sati.

Izvor: sibenik.in

Share: