Cibona ‘pala’ u grotlu Baldekina: Napokon pobjeda protiv ABA ligaša

  • 7. svibnja 2015.
  • Vijesti
  • 329 Views

Malo je košarkašima Šibenika nedostajalo da tijekom Lige za prvaka već skinu skalp nekom od ABA ligaša. Nijanse su uvijek, do večeras, prevagnule na stranu suparničkih momčadi, no, ovog puta Cibona je platila danak. Vodeća momčad hrvatskog prvenstva poklekla je u grotlu Baldekina, upisala prvi poraz u sezoni. Slavili su Šarinovi igrači sa 71:61, a veliku su pobjedu, naravno, proslavili s navijačima koji su bili šesti igrač tijekom cijele utakmice.

Niti tri minute igre nisu prošle, a Cibona je stekla vodstvo od devet koševa (11:2). Koševima Maricuša, Španje i Šamadana domaćini su se približili na 10:15, ali gosti su ponovno otišli na plus devet poslije koševa Gabrića. S plus šest gostiju ušlo se u drugu četvrtinu – 14:20.

Još manji broj koševa pao je u drugoj četvrtini: uz dosta pogrešaka i kod jedne i kod druge momčadi. Rimčeva ekipa imala je u dva navrata plus deset (24:14, 26:16), no, borbeni domaćin, prvenstveno zahvaljujući Ivanu Blaći, vratio se u igru. Poslije isključenja gostujućeg pomoćnog trenera Golemca u 17. minuti (i igrači Cibone često su bili u razgovoru sa sucima) stigao je Šibenik na minus jedan (27:28), imali su dva napada i da preuzmu vodstvo, ali niti jedan nisu realizirali.

Rezultatom 35:37 ušlo se u drugo poluvrijeme. Od starta su domaćini stali u zonu, a jedini koševi u tri prve minute bili su oni Vrkićevi za izjednačenje, odnosno Kuridžini s linije slobodnih bacanja za 37:38. Opet je Cibona stigla do osam koševa prednosti, ali sjajni Zoran Vrkić doveo je domaćine u 28. minuti u potpuni egal – 47:47. Do kraja četvrtine ponovno su gosti osigurali prednost – 49:54 uz burne prosvjede na sudačke odluke ne samo od strane Funcuta, nego i iz inače mirnijeg dijela publike.

Seriju 11:4 napravili su Šibenčani do polovice četvrtine, pa su poslije trice Petanija, odnosno polaganja Marciuša u 36. minuti prvi put i poveli – 60:58. Nastavila se ludnica u dvorani i kad je poslije novog koša Petanija na semaforu svjetlilo 63:58 tri minute prije kraja utakmice. Veliko šibensko srce, uz bezrezervnu borbenost i borbu do zadnjeg atoma snage urodili su plodom do kraja utakmice, ne samo da su igrači Šibenika sačuvali prednost nego su je i povisili na konačnih plus deset (71:61).

Veliko je, naravno, i zasluženi bilo šibensko slavlje poslije utakmice. Ponovno je Petani vodio navijanje, pridružio se i Ivan Blaće, a onda se na rub tribina popela i kompletna momčad.Funcuti su se oglasili tek u šestoj minuti. Prvo što su skandirali bilo je ‘Goran Ninić’ u počast svom članu koji je preminuo prije pet godina, a tom su prilikom istaknuli i transparent. Tijekom cijele utakmice bili su glasna i velika podrška, kao i uvijek, a igračima su nakon utakmice skandirali ‘Šampioni’ presretni zbog velikog skalpa.

GKK ŠIBENIK – CIBONA 71:61
Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 750
Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Tomislav Hordov i Martin Vulić (oba Zadar)
GKK ŠIBENIK: Radovčić 2, Badžim 2, Andabaka, Mišić 4, Bašić, Blaće 7, Marciuš 11, Vukičević, Španja 4, Šamadan 9, Petani 13, Vrkić 19. Trener: Jeronimo Šarin.
CIBONA: Kus, Krušlin 5, Rozić 10, Jagodić-Kuridža 9, Slavica, Mavra, Siriščević 7, Zubac 2, Žižić 5, Gabrić 11, Ilievski 12. Trener: Slaven Rimac.

ŠIBENIK.IN

Piše Ivana Jurica

Share: