Kristijan Andabaka: ‘Imamo velike šanse u Rijeci, nadam se i očekujem pobjedu’

  • 8. svibnja 2015.
  • Vijesti
  • 383 Views

Poslije vrijedne pobjede nad Cibonom košarkaše Šibenika čeka utakmica protiv Riječana, protiv ekipe koja na njihovom terenu u posljednje vrijeme ne uspijevaju pobijediti. Vjeruju da je stiglo vrijeme da tu tradiciju prekinu. – Ako odgovorimo na njihovu agresiju još jače mislim da imamo šanse dobiti utakmicu – optimist je pomoćni trener Petar Maleš.

Tradicionalno neugodno gostovanje za nas gdje u zadnje dvije godine nismo uspjeli pobijediti, istaknuo je Maleš: – Riječ je o ekipi koja je agresivna, igra fizičku košarku svih 40 minuta. Ako odgovorimo na njihovu agresiju još jače mislim da imamo šanse dobiti utakmicu. Njihovi glavni, za nas uvijek neugodni, igrači su Cinac izvana i Čakarun sa skokovima, koji nam stalno rade probleme, i s velikom dozom borbenosti. Tu je, naravno i iskusni Štemberger koji daje ritam toj ekipi.

– Mislim da je došlo vrijeme da tu neugodnu tradiciju prekinemo. U zadnje vrijeme, vidjeli ste i sami, igramo dosta bolje, u dobrom smo ritmu, igrači su u jako dobroj formi, sa željom i elanom da napravimo što bolji rezultat do kraja. Vidi se kolika je želja, borbenost. Dobiti jednu Cibonu koja do naše utakmice još nije imala poraza, uz devet pobjeda, stvarno je veliki uspjeh. Zato kažem da ne idemo u Rijeku kao prije, na izlet, nego idemo napraviti dobar rezultat. S ovakvom formom, energijom mislim da možemo dosta napraviti i pobijediti – dodao je jedan od dvojice Šarinovih pomoćnika.

Smatram da imamo velike šanse za pobjedu u Rijeci, naglasio je jedan od budućih uzdanica kluba i u seniorskom pogonu Kristijan Andabaka: – Sad puno bolje igramo kao ekipa, u dobrom smo ritmu kao što je i trener rekao. Nadam se i očekujem pobjedu u Rijeci. Jako su dobra, domaća ekipa, namučili su svakoga, izgubili su samo od Cedevite, bit će to dobra utakmica.

Kvarner i Šibenik u Rijeci igraju u subotu ( 16 sati ).

SIBENIK.IN
PIŠE: Ivana Jurica

Share: