Španja: ‘Uz malo sreće i dosta rada možemo do četvrte pozicije’

  • 12. svibnja 2015.
  • Vijesti
  • 400 Views

Tri su kola ostala do kraja Lige za prvaka, a košarkaši GKK Šibenika još imaju šansi domoći se polufinala prvenstva. Prva prepreka na tom putu je Alkar koji sutra stiže na Baldekin (19 sati). U pobjedu su uvjereni i pomoćni trener Petar Maleš i mladi Bruno Španja.

Znamo što nam ta utakmica nosi u nekim kalkulacijama, napravit ćemo sve da uđemo u četiri prve ekipe, ističe Maleš: – Sinjanima ne igraju tri igrača iz prve petorke, ali po meni Alkar iz sebe izvlači maksimum. Ti momci, predvođeni tenerom Milačićem koji ih dobro vodi, daju 100% od sebe. Neće nam biti lagano, imaju dva momka koji su stalno u skoku u napadu, stalno u tranziciji, a to su Vitali i Krstanović. Moramo zatvoriti napadački skok i njihovo trčanje u leđa, ako u tome uspijemo neće biti problema.

U drugom dijelu daju dosta prilika i mladim igračima koji se žele nametnuti, željni su dokazivanja. Moramo ih shvatiti maksimalno ozbiljno, ući maksimalno muški, ‘pofajtati se’ i onda pobjeda neće doći u pitanje. Ako uđemo mlako u utakmicu, a nema razloga da bude tako, onda možemo imati problema tijekom cijele utakmice.  U dobroj smo formi, igrači su našli kemiju, bolje igraju, u boljoj su formi. To puno bolje izgleda i kući na gostovanju. Šteta je što je brzo kraj lige, mislim da bi brzo napravili dobre rezultate do kraja. Ali i ovako imamo velike šanse da uđemo među prve četiri ekipe što bi bio veliki uspjeh  – dodao je Maleš.

Šibenska je računica do kraja Lige za prvaka jasna: uz pretpostavku da Cedevita dobije Zagreb u dvije zaostale utakmice, tri pobjede u tri utakmice koliko ih još ima GKK Šibeniku bile bi dovoljne da ulazak u polufinale. S tim da Zagreb moraju pobijediti više od šest razlike ili ako ranije Zabok bude bolji od Zagreba Šibenčanima će biti dovoljna bilo kakva pobjeda.

– Kao što je i trener rekao, imamo dobru kemiju, uhvatili smo dobar ritam, potrudit ćemo se da tako i ostane. Iako smo favoriti, mislim da bi sutra trebali izaći na teren dati sve od sebe, probati dobiti sa što više koševa i izboriti to četvrto mjesto ako je ikako moguće. Uz malo sreće i dosta rada mislim da je to moguće – istaknuo je Bruno Španja.

GKK Šibenik i Alkar na Baldekinu igraju sutra s početkom u 19 sati.

Izvor: sibenik.in

Share: