San o polufinalu i dalje živi: GKK Šibenik na Baldekinu riješio i Sinjane

  • 13. svibnja 2015.
  • Vijesti
  • 384 Views

Još jednu pobjedu zabilježili su košarkaši GKK Šibenika. U uvijek užarenoj atmosferi na Baldekinu pobijedili su sinjski Alkar sa 77:67 u utakmici u kojoj su gosti jako dugo vremena bili u egalu. Novom pobjedom Šibenčani su i dalje ostali u igri za plasman u polufinale Prvenstva Hrvatske, a ključna utakmica na tom putu je nedjeljno gostovanje kod konkurenta Zagreba u Trnskom.

Osim početnog vodstva gostiju (0:2, 2:4), prednost je stalno bila na strani Šibenika tijekom prvog poluvremena. Do polovice prve četvrtine, serijom 9:0, Šarinova je momčad stigla do sedam koševa prednosti (11:4), a tek koš manje prednosti imali su na kraju prve četvrtine – 22:16.

Toni Vitali, koji je već do poluvremena postigao 16  koševa (od čega 12 samo u drugoj četvrtini) držao je Sinjane u igri, da se domaćini ne odlijepe. Otišli bi Šibenčani na pet do sedam koševa prednosti, ali gosti su se vraćali gotovo pa u egal sve do pred kraj četvrtine kad je Vrkić postigao posljednji koš za plus šest (40:34) na poluvremenu.

Potpuni napadački black-out domaćih košarkaša na otvaranju drugog dijela. Skoro punih pet minuta čekalo se na prvi koš, a u tim su trenucima Sinjani zabijali na drugoj strani i preuzeli vodstvo – 42:46. Njihovu seriju od 12:0 prekinuo je Marciuš. Igra se potom koš za koš sve do kraja četvrtine, pa uoči zadnjih deset minuta na semaforu svijetli 53:53.

U pauzi između dvije zadnje četvrtine na parket Baldekina istrčali su članovi  OneIIManya koji su legendarnom ‘Pismom za dignit cili grad’ ‘zapalili’ tribine. A kao da su upravo oni i navijačka pjesma s tribina razbudili i domaće košarkaše. Serijom 7:1 Šibenčani dolaze do plus četiri (60:56), a nešto kasnije, poslije dvije trice Petanija i na 70:61 i mirno susret privode kraju.

Vrkić sa 18 i Petani s 13 koševa bili su najefikasniji u šibenskim redovima, a vrijedi izdvojiti i odlične role najmlađih domaćih igrača koji već nekoliko posljednjih utakmica daju veliki doprinos ekipi.

Prije susreta domaća je publika velikim pljeskom nagradila brončane juniore kluba koji su početkom  tjedna stigli do medalje na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu.

U sljedećem kolu Šibenik gostuje u Trnskom. Kad je možebitni plasman u polufinale državnog prvenstva u pitanju računica za Šibenčane je jasna: trebat će u nedjelju pobjeda u Zagrebu s više od sedam koševa, kao i u domaćem susretu protiv Zaboka, uz očekivane dvije pobjede Cedevite nad Zagrebom u zaostalim utakmicama.

GKK ŠIBENIK – ALKAR  77:67 (22:16, 18:18, 13:21, 24:12)
Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 800
Suci: Andrej Sušanj (Rijeka), Gordan Terlević (Kastav) i Marko Stanković (Rijeka)
GKK ŠIBENIK: Radovčić 7, Badžim 5, Andabaka, Mišić 2, D. Bašić 7, Blaće, Marciuš 7, Vukičević 4, Španja 7, Šamadan 7, Petani 13, Vrkić 18. Trener: Jeronimo Šarin.
ALKAR: Jo. Boban, Bilandžić 15, M. Modrić 9, Pavić, Vitali 20, Ju. Boban, Krstanović 4, Žitko 7, Svalina, Perajica 10, H. Bašić, Kanaet 2. Trener: Damir Milačić.

 

Izvor: sibenik.in

Share: