Recept za Trnsko: Zaustaviti Zadrane da bi se pobijedio Zagreb

  • 16. svibnja 2015.
  • Vijesti
  • 424 Views

Pred košarkašima GKK Šibenika sutra je utakmica koja, ako je pozitivno riješe u svoju korist, a pri tome pobjeda bude sedam ili više koševa prednosti, može im donijeti plasman u play-off Prvenstva Hrvatske. Gostovanje u Trnskom neće biti nimalo lagano, ali optimizma ne manjka u šibenskim redovima. Istaknuli su to i pomoćni trener Petar Maleš i playmaker Teo Petani.

Zagreb je favorit, imaju dvije pobjede više, ističe u uvodu Maleš: – Mi dolazimo probati odigrati najbolje što možemo, nemamo što izgubiti, a možemo puno dobiti. Nije isto biti u polufinalu play-offa ili biti peti ili šesti. Mislim da će to momci ozbiljno shvatiti i na kraju imamo velike šanse za ostvariti pobjedu.

Recept za dobiti Zagreb je spriječiti njihovu tranzicijsku igru, ofenzivni skok, kao i zaustaviti njihova tri glavna igrača: Vladovića, Marčinkovića i Šarlija. U prijevodu, cilj je zaustaviti Zadrane koji su glavna pokretačka snaga Mrava.

– Kako ih dobiti? Ući muški u utakmicu, na njihovu agresivnost odgovoriti još većom agresijom, još većom energijom. Zaustaviti te njihove kontranapade i lagane koševe iz tranzicije. Dobri su i u napadačkom skoku, posebno Marčinković, tu moramo biti jako oprezni. Imaju četiri – pet igrača na vanjskim pozicijama koji su dobri šuteri, treba im biti na ruci. U pozitivnoj smo seriji, u jako dobroj formi u zadnje vrijeme. Zbog toga smo i optimistični. Idemo u Zagreb pokušati ostvariti najbolji rezultat

Domagoj Bašić ima problema s natkoljenicom, ali trebao bi biti spreman. A spreman, kao zapeta puška utakmicu čeka i Zadranin u šibenskim redovima Teo Petani: – Znali smo ih pobjeđivati u Zagrebu, znali smo igrati i dobre utakmice u Kupu. Trnsko je specifična dvorana, mala, bit će invazija sutra, sve će raspoložive snage biti i na terenu i na tribinama. Ne bojimo ih se, maksimalno ih respektiramo jer to je ekipa koja ima ozbiljne konture, na svakoj poziciji igrača koji je osvajao prvenstva.

– Ali sutrašnja je utakmica kao neki kup, sve se svodi na to da će u trećoj ili četvrtoj četvrtini, kad se bude lomio rezultat, neka serija presuditi. Apsolutno je nebitno u kojom smo formi mi, kao i oni, jer sve se svodi na tu jednu utakmicu. Vjerujem da možemo odigrati jako dobru utakmicu i pobijediti. Poslije neka kalkulira tko god želi, mi ćemo svoj posao odraditi. Dižemo se u formi, to je činjenica, to je sve razlog za optimizam. I pobjedu sutra – dodao je Petani naglašavajući kako nema pritiska zbog činjenice da im treba pobjeda od sedam razlike, te da bi Zagreb morao biti pod pritiskom, jer njima ‘gori pod nogama’.

Petanija čeka dvoboj protiv sugrađanina Vladovića: – Budimo realni, Jakov Vladović je puno bolji igrač, puno bolju karijeru je napravio. Ja sam kao junior njega gledao, uživao u njegovoj igri. To je igrač koji ima moj maksimalni respekt, to je igrač kakav bih ja želio biti. Način igre koji on igra, kad vidite kako diktira tempo utakmice, kako pogađa važne šutove. Moj prijatelj, veliki igrač, ali nadam se da ću ga sutra uspjeti pobijediti – za kraj će ljubimac šibenskih Funcuta.

Zagreb i GKK Šibenik u Zagrebu igraju sutra, nedjelja s početkom u 18 sati.

Izvor: sibenik.in

Share: