‘Ti jedini, ti najbolji Šibeniče’: Peta uzastopna pobjeda za peto mjesto na kraju sezone

  • 20. svibnja 2015.
  • Vijesti
  • 362 Views

Košarkaši GKK Šibenika pobjedom su, petom uzastopnom, završili sezonu. Na Baldekinu su sa 72:63 pobijedili Zabok u utakmici koja nije imala nikakvog rezultatskog značaja, budući da su Šibenčani već osigurali petu poziciju. Ni vjerni Funcuti ovog puta nisu došli u uobičajenom broju, pa je pomalo neuobičajeno tiho bilo za vrijeme utakmice, osim u pojedinim trenucima. No, kraj utakmice ponovno je obilježilo navijanje i ovacije domaćim igračima.

Tek nešto više od 300-ak gledatelja došlo je pogledati posljednji susret Šarinove momčadi u ovoj sezoni. Funcuti tihi, bez standardne pjesme, žešće su zapljeskali tek poslije sjajne ‘banane’ Marciuša, odnosno serije koševa njihova ljubimca Blaće na kraju poluvremena. Osim standardnog pljeska za svaki koš, tek je u zadnjih pet minuta utakmice atmosfera ponešto živnula.

O samoj utakmici nećemo trošiti previše riječi. Šibenčani su vodili od početka do kraja, tijekom prvog dijela s najvećih plus devet (21:12), a veću je minutažu Šarin dao i najmlađim igračima (debitirao Pavao Paić), dok, s druge strane, Bašić nije ni bio u zapisniku, sjedio je pored klupe, ‘u civilu’.

Jasno je bilo da su momčadi umorne, da i jedni i drugi jedva čekaju kraj duge i naporne sezone. U drugom su poluvremenu domaćini bez problema održali vodstvo: ono je u nekim trenucima bilo veće, nekad manje, no, pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje.

Slavili su na kraju sa 72:63 u utakmici koju je atraktivnim zakucavanjem zaključio Vrkić. ‘Mi smo Šibenčani, Šibenik je naš’, ‘Šampioni’ odjekivali je Baldekinom poslije utakmice, a kulminacija je bila kad se Teo Petani, po tko zna koji put, popeo na rub tribine i poveo već legendarno ‘Ti jedini, ti najbolji Šibeniče’.

GKK ŠIBENIK  – ZABOK 72:63 (17:10,23:21, 14:15, 18:17)
Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 350
Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Andrej Sušanj (Rijeka) i Gordan Terlević (Kastav)
GKK ŠIBENIK:Radovčić 4, Badžim 13, Andabaka, Mišić 6, Blaće 13, Marciuš 8, Vukičević 5, Paić, Španja, Šamadan 8, Petani 2, Vrkić 13. Trener: Jeronimo Šarin.
ZABOK: Zrnić 13, Žganec 2, Anzulović 5, Jurlina 7, Črnjević 6, Marić 20, Tuđen, Kapusta 4, Lež, Bundović 6, Martinko. Trener: Dragutin Črnjević.

 

Izvor: sibenik.in 

Share: