Veliko priznanje za Mira Jurića

  • 4. lipnja 2015.
  • Vijesti
  • 396 Views

U čast EuroBasketa 2015, u nedjelju 7. lipnja 2015. g.u Zagreb, u sklopu velike europske turneje, stiže FIBA-in Trofej Nikolaja Semaška namijenjen europskim košarkaškim prvacima.

trofej

Foto: vecernjilist.hr

Trofej će biti izložen u Muzeju Dražena Petrovića, a građani će ga moći razgledati i fotografirati se s njim tijekom nedjelje i ponedjeljka. Dolazak FIBA-inog trofeja popratit će se jedinstvenom košarkaškom štafetom, u kojoj će sudjelovati i trener GKK Šibenika Miro Jurić.
Štafeta će povezati trgove naših velikana – Trg Krešimira Ćosića i Trg Dražena Petrovića, čija se 22. obljetnica pogibije obilježava upravo u nedjelju, 7. lipnja.

U košarkaškoj štafeti koja kreće od Doma sportova gdje se 1989.g. odigralo Europsko prvenstvo kada je upravo Dražen vodio reprezentaciju do trona i bio proglašen najboljim igračem Prvenstva, do Muzeja Dražena Petrovića,službenu loptu EuroBasketa 2015 na kratkoj relaciji, simbolično, vodit će igrači koji su obilježili povijest hrvatske košarke, a među koje pripada i Miro Jurić, a pridružit će se i najtalentiraniji mladi košarkaši, članovi mladih državnih selekcija.

MIRO-JURIC

 

Okupljanje je predviđeno u nedjelju u 10,30 sati, a sama košarkaška štafeta kreće od Doma sportova u 11,00 sati.

Miro Jurić pridružit će se ostalim košarkaškim legendama (Giuseppe Giergia, Rato Tvrdić, Petar Popović, Mihovil Nakić, Franjo

Arapović, Aleksandar Petrović, Željko Poljak, Ivan Sunara, Zoran Čutura, Veljko Mršić, Aramis Naglić, Sven Ušić) u ovom košarkaškom događaju nakon kojeg će se u Muzeju održati konferencija za medije nakon koje je organizirano zajedničko gledanje isječaka utakmica Europskog prvenstva 1989 te domjenku na platou kod Draženova muzeja.

Share: