Miro Jurić sudjelovao u košarkaškoj štafeti

  • 8. lipnja 2015.
  • Vijesti
  • 408 Views

U Muzeju Dražena Petrovića u Zagrebu, u nedjelju, 7. lipnja, predstavljen je trofej za pobjednika EuroBasketa 2015, koji će u okviru Grupe C biti održan i u Zagrebu.

Trofej su otkrili Biserka Petrović i gradonačelnik Milan Bandić, a pozdravili su ga pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tomislav Paškvalin i savjetnik Darko Vučić, glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić, direktor poduzeća EuroBasket 2015, Boris Jakimenko te predstavnici Triglav grupe, prvog službenog sponzora Eurobasketa 2015 u Zagrebu u sastavu Tadej Čoroli, član Uprave Triglav Grupe i Marin Matijaca, predsjednik Uprave Triglav osiguranja Zagreb.

Štafeta od Trga Krešimira Ćosića do Trga Dražena Petrovića

Dolazak FIBA-ina trofeja za europske prvake uveličan je jedinstvenom košarkaškom štafetom koja je povezala trgove velikana – od Trga Krešimira Ćosića do Trga Dražena Petrovića. U štafeti, službenu Moltenovu loptu EuroBasketa 2015 vodili su od Doma sportova, gdje je održano dosad jedino EP košarkaša u Zagrebu 1989. godine, do Muzeja Dražena Petrovića. Bilo je tu puno osvajača medalja, kako onih starijih tako i onih najmlađih. Prvi su krenuli oni najmlađi i to s Trga Krešimira Ćosića u sastavu – Nik Slavica, Lovro Mazalin, Karlo Žganec, Lovro Demo i Marko Arapović. Mladi reprezentativci su predali štafetu, odnosno loptu EuroBasketa bivšim proslavljenim igračima, osvajačima olimpijskih, svjetskih i europskih medalja. Zanimljivo je spomenuti kako je mladi Marko Arapović predao loptu ocu Franji. S njim su krenuli i Davor Pejčinović, Miro Jurić, Veljko Mršić, Aramis Naglić, Zoran Čutura, Ivan Sunara, Sven Ušić, Mihovil Nakić, Željko Poljak, Aleksandar Petrović.

miro_juric_zagreb

Upravo ovaj posljednji, Aco Petrović, loptu je predao gradonačelniku Bandiću uz pokoje instrukcije iz košarke. Bilo je tu šale i smijeha i s jedne i s druge strane, sve dok gradonačelnik Bandić nije predao loptu bivšoj najboljoj košarkašici Europe Daniri Nakić Bilić. Na kraju je lopta predana u ruke Biserke Petrović nakon čega je napravljena zajednička fotografija prve akcije EuroBasketa 2015 koja je položena s odličnim!

U štafeti su sudjelovale i igračice hrvatske seniorske ženske košarkške reprezentacije koja u Zagrebu ima posljednje pripreme uoči odlaska na EuroBasket u Mađarsku. Gradonačelnik Bandić, kao i glavni tajnik HKS-a poželjeli su im sreću na europskoj smotri.

Izvor: hks-cbf.hr

Share: