Krajina: ‘Prvi dojmovi su super, nadam se da prilagodba neće biti teška’

  • 27. kolovoza 2015.
  • Vijesti
  • 403 Views

Košarkaši GKK Šibenika odradili su jutros na Baldekina prvi trening u obnovljenoj dvorani. A prije toga javnosti je predstavljen Kristijan Krajina, za sada jedino pojačanje kluba uoči nove sezone.

Ovaj 210 centimetara visoki igrač košarkom se počeo baviti u Osijeku sa sedam godina u Školi košarke kod Davora Dogana. Sa 17 godina otišao je u Ameriku, tamo završio četvrti razred srednje škole, upisao i fakultet i igrao košarku. Bio je sedam godina ‘preko bare’, a onda je odlučio okušati se u profesionalnoj košarci.

– Prvi dojmovi su super. Sviđa mi se grad, malen je, a sve je blizu. Prilagodba ne vjerujem da će biti teška. Ali neke stvari su različite, tamo napad traje 35 sekundi ovdje 24. Bit će prilagodbe na pravila i način igre, ali ne vjerujem da će biti preteška – istaknuo je novi centar Šibenika.

Hrvatsku košarku nije toliko pratio: – Ali vidio sam da je Šibenik bio peti. Želio bih da budemo bolji od toga ove godine. Nadam se da ću ostati zdrav cijelu sezonu. Nadam se da ću ispuniti očekivanja, da ću biti bolji nego prošli centar i nadam se da će ekipa biti bolja nego prošlogodišnja usprkos tome što smo mladi – dodao je Krajina.

Trener Jeronimo Šarin vjeruje kako je Krajina pojačanje, a ističe i kako je momčad trenirala dobro od ponedjeljka kad su startale pripreme: – Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja kluba, da ćemo bez problema ostati tamo gdje nam je mjesto u A-1 ligi, a za nešto više trebat će proći malo više pripremnih utakmica da vidimo gdje smo. Pet je seniora manje, to ćemo nadoknaditi ogromnim radom, trudom i željom.

Dogovoren je niz pripremih utakmica: 5. i 9. rujna protiv Splita, 12. rujna protiv Kaštela. Ide se potom u Sloveniju, na utakmicu protiv Krke odnosno još jednog ili dva protivnika. 21. ili 22. rujna već tradicionalna utakmica protiv euroligaša Darusaffake u Šibeniku. Nakon toga još dvije utakmice sa slovenskim Šenčurom u Šibeniku, a protivnik za prvu utakmicu, 2. rujna još se traži.

Igrači koji su na probi ostaju tu još neko vrijeme, a Šarin ističe i kako vjeruje da će zamjenu za Šamadana i Blaću izvući u Španji i Vrkiću, a za Mišića u mladim igračima Badžimu, Radovčiću, Andabaki, Šariću, Nakiću.

– U odnosu  na prošlu sezonu definitivno nam fali pozicija tri, tri na četiri koju je igrao Zoran Vrkić. Vidjet ćemo može li klub reagirati po tom planu i ako budemo mogli dobiti zamjenu za njega bilo bi idealno. Da bi bilo bolje da je netko od iskusnijih, koji su i zadužili klub, ostao, bilo bi u svakom slučaju, ali budžet je takav. Istovremeno, ovo je prilika za mlade, ali puno bi bolje bilo da se razvijaju u ABA ligi, a ne A-1 ligi ali što je tu je – kaže trener šibenskih košarkaša.

A na pitanje ima li novosti oko Domagoja Vrkića, odnosno tužbe na odluku HKS-a po kojoj je on Zadrov, Šarin odgovara: – Nadamo se najboljem. Za nas igra samo opcija da on bude naš, hoće li to biti uz odštetu ili pravnim putem vidjet ćemo. Kako god bilo on će igrati za Šibenik, jer je tako odredio on sam i njegova obitelj. Sebe vidi u Šibeniku, ne u Zadru.

Izvor: sibenik.in

Share: