Vrlo dobar otpor GKK Šibenika moćnoj Darussafaki

  • 23. rujna 2015.
  • Vijesti
  • 364 Views

Moćna Darussafaka, euroligaš koji vrijedi 15 milijuna eura, gostovala je večeras na Baldekinu. Drugu godinu za redom turski klub čiji je sponzor kao i onaj GKK Šibenik Dogus grupa, ‘skoknuo’ je do Šibenika uoči jakog turnira u Zadru. Bila je to jedna od posljednjih provjera Šarinova sastava za sezonu, a Turci su na kraju upisali pobjedu rezultatom 77:63.

Odlično su se Šibenčani nosili s moćnim turskim sastavom. Nisu gosti, to je sasvim jasno, pokazali sve svoje adute, ali ne umanjuje to, niti malo, pohvale za mladi domaći sastav koji je bio borben i požrtvovan, pun želje i motiva da se pokaže protiv daleko kvalitetnijeg protivnika.

Novi centar Kristijan Krajina, koji se pokazao kao veliko pojačanje, zabio je devet od prvih 11 Šibenikovih koševa, dok su Turci, na drugoj strani, imali više strijelaca u svojoj momčadi. Vodili su tijekom gotovo cijele četvrtine, najviše plus pet, a kad je u igru ušao kapetan Filip Vukičević doza borbenosti narančastih samo je još više porasla, a kao rezultat stigao stiglo je i vodstvo od 17:14. No, minimalno vodstvo na kraju četvrtine ipak su imali Turci (18:17).

Trice Badžima i Petanija vratili su za kratko prednost na šibensku stranu, ali opet su se, na neznatno veću prednost odvojili gosti – plus devet (41:32) imali su na poluvremenu. Opet su domaći košarkaši bili ‘uz vrat’ gostiju, bilo je i dobrih akcija i atraktivnih poteza, no, kako je utakmica odmicala tako je i prednost Turaka malo porasla, sve do konačnih 77:63.

Sa 18 koševa najefikasniji u šibenskim redovima bio je Kristijan Krajina.

GKK ŠIBENIK – DARUSSAFAKA 63:77 (17:18, 15:23, 19:16, 12:20)
Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 400
Suci: Davor Stojić, Ante Bralić, Frane Lovrić
GKK ŠIBENIK: Radovčić 4, Šarić, Andabaka, Badžim 7, Španja 4, Bašić 12, Krajina 18,
Vukičević 8,Nakić, Paić 2 , Petani 10, Sandrić. Trener: Jeronimo Šarin.
DARUSSAFAKA: Yagmur 2, Redding 8, Turen 6, Erden 5, Geyik 4, Markoishvili 12, Cetin, Ozdemiroglu 3, Savas 12, Gordon 2, Arslan 5, Dudley 2, Harangody 9, Bjelica, Preldžić 7. Trener: Oktay Mahmuti.

Izvor: sibenik.in

Share: