“Nebeski Krajina i “Turbo” Petani odveli Šibenik do pobjede

  • 18. listopada 2015.
  • Vijesti
  • 350 Views

Šarinova momčad, u kojoj je bio i kapetan Filip Vukičević, koji je očito zaliječio ozljedu leđa, neloše je otvorila susret. Najveću prednost u toj fazi utakmice ‘Narancasti’ su imali pred kraj četvrtine kada su poveli pet razlike, da bi u drugu četvrtinu ušli s vodstvom 19:16.

Tu drugu dionicu obilježile su serije s obje strane. Tako je domaćin poveo 23:16, pa su se gosti vratili, pa je bilo 28:21 za Šibenik, da bi Gorica napravila 10:0 seriju i povela tri razlike (28:31).

Ipak, na poluvremenu Šarinova momčad odlazi s minimalnom prednošću (39:38), zahvaljujući košu Vukičevića šest desetinki prije odlaska na odmor. Ono što valja istaknuti jest da je centar Šibenika Kristijan Krajina već u prvih dvadeset minuta imao double – double učinak (treći ove sezone), upisavši deset poena i deset skokova.

gkk_novasezona

Agresivnom obranom, te na krilima eksplozivnog Petanija i nebeskog Krajine, ‘Narancasti’ su nakon šest i pol minuta igre u trećoj dionici otišli na +14 (59:45), da bi u odlučujućih deset minuta ušli s +12 (60:58).

Žilava je, međutim, momčad Josipa Sesara. Gosti, naime, rade novu seriju na početku četvrte četvrtine i dolaze na 72:68. Tada na scenu stupa mladi Roko Badžim koji sa osam uzastopnih poena odvodi ‘Građane’ na 80:71, tri i pol minute prije kraja. Bio je tu, zapravo, kraj nadanjima gostiju koji se više nisu uspjeli vratiti.

 

Kao što smo kazali, Krajina je o digrao još jednu fantastičnu utakmicu ubacivši 29 poena i upisavši 20 skokova. Petani je također bio blizu double-doublea ( 9 poena, 13 asistencija), Badžim je ubacio 19 poena, Bašić 13.

U sljedećem kolu Šibenik će na Baldekinu ugostiti Kaštela ( subota , 19 h).

Pise: P. Patafta (Sibenskiportal.hr)

Share: