Jeronimo Šarin: Tko god dolazi na Baldekin morat ce ‘krvavih koljena’ izaći iz dvorane želi li nas dobiti

  • 6. studenoga 2015.
  • Vijesti
  • 220 Views

Nakon 15 dana pauze košarkaši Šibenika u subotu (18 sati) se vraćaju u pogon. Na Baldekinu će, u dalmatinskom derbiju, ugostiti Split, momčad koja je A1 ligu otvorila s tri pobjede, a onda upisala dva poraza. Nakon tog drugog poraza dogodila se i smjena na klupi ‘žutih’, Ivicu Burića naslijedio je Ivica Skelin. Jeronimo Šarin, s druge strane, čvrsto sjedi u ‘sedlu’ narančastih. ‘Građani’ su u četiri utakmice upisali tri pobjede, a ne bi imali ništa protiv da upišu i četvrtu.

– Split nakon Zagreba možda ima i najširi roster, s puno iskusnih prvoligaških igrača, a ali i s velikim brojem mladih igrača. Stoga, ako želimo do nove pobjede, morat ćemo odigrati još bolje nego u prethodnim utakmicama – kaže Šarin, koji je kao najveće prijetnje u splitskoj momčadi detektirao Subotića i Dijana.

– Nisu, naravno, oni jedini na koje valja obratiti pozornost, kao što sa kazao ima tu dosta kvalitetnih igrača, tako da ćemo od prve minute morati odigrati jako koncentrirano u obrani, cilj je odigrati utakmicu sa što manje koševa. U tom slučaju imamo dobre izglede za pozitivan rezultat. Ponovit ću, tko god dolazi na Baldekin morat će ‘krvavih koljena’ izaći iz dvorane želi li nas dobiti, ali nastojat ćemo da naša uvijek budu ‘krvavija’ – bio je slikovit trener narančastih.

Šarin je ponovo izrazio zadovoljstvo i učinkom njegovih mladih igrača.

– Samo neka nastave tako. Ovu mladost i energetski potencijal moramo iskoristiti na najbolji mogući način.

Jedan od tih mladića koji dolaze, odnosno koji su već došli, jest i Krešimir Radovčić. Mladi playmaker vjeruje u novo slavlje u subotu.

– Kao i uvijek, očekujemo pobjedu, tim više što igramo pred domaćom publikom. Vjerujem i da mi mladi ponovo možemo dati svoj doprinos u igri, u ostvarivanju pozitivnog rezultata. Neće biti lako, Split je jako dobra ekipa, ali, kako sam kazao, igramo kući i zanima nas samo pobjeda – zaključio je Radovčić.

Pise: P. Patafta (Sibenskiportal.hr)

Share: