U Marini Mandalina predstavljen Roderick Bobbitt

  • 27. kolovoza 2016.
  • Vijesti
  • 334 Views

Na sada već tradicionalnoj lokaciji kada je riječ o predstavljanju pojačanja, U D-Marin Marini u Mandalini, GKK Šibenik danas je predstavio američkog playmakera Rodericka Bobbitta. Od njega se, kao što je kazao trener narančastih Vladimir Anzulović, očekuje da bude novi motor momčadi.

– Dovođenje američkog razigravača jedan je od većih rizika, ali imao sam sreću da sam dobio dosta ‘insajderskih’ informacija o njemu od bivših mu suigrača i trenera, i to ne samo o njegovim igračkim osobinama, već i o ljudskim karakteristikama. Riječ je o pravom ‘point guardu’, od kojeg očekujem doprinos u oba pravca, dakle i kao razigravača i u defanzivnom dijelu. Naravno, trebat će mu određeno vrijeme za prilagodbu na europsku košarku i u tome mu mi moramo pomoći – kaže Anzulović.

Bobbitt je rođen u Oaklandu u Kaliforniji, a na Baldekin dolazi sa Sveučilišta Havaji. Pitali smo ga čije su plaže ljepše, ove naše šibenske ili havajske?

– Ha,ha. Plaže na Havajima su uistinu prekrasne i teško ih je nadmašiti, ali tek moram upoznati ove vaše, o kojima sam čuo puno lijepih stvari – kazao je Bobbitt.

Što se tiče svojih novih suigrača, njih je već upoznao s obzirom da je već odradio trening s njima.

– Imamo mladu momčad, željnu dokazivanja i vjerujem da ćemo biti jako dobri kad se uigramo. Ovo je za mene jedno sasvim novo iskustvo, ali ne sumnjam da ću se brzo prilagoditi i da ću opravdati očekivanja ljudi iz kluba i navijača – poručio je Bobbitt, koji je o svojim igračkim karakteristikama kazao:

– Volim čvrstu igru u obrani i brzu u napadu. Volim razigravati suigrače, asistirati i nadam se da ću u tome biti uspješan i u Šibeniku. –

gkk-roderick-bobbitt

Kao što smo kazali, on nije posljednje pojačanje ‘Narančastih’.

– U planu je dovođenje još dva igrača. Zapravo jedan je već stigao i ovih dana bismo trebali potpisati ugovor s njim. Mislim da smo sastavili odličnu ekipu, koja će igrati brzu i agresivnu košarku. To je i razlog zašto smo za trenera doveli Vladimira Anzulovića – kazao je predsjednik kluba Ante Grbac, koji je iskoristio priliku da se zahvali Teu Petaniju, koji nakon nekoliko sezona napušta Baldekin.

– Hvala mu na svemu što je učinio za naš klub. Neke odluke su vrlo teške, ali ih se mora donijeti ako želimo razvijati naše mlade igrače Radovčića i Šarića, a koji već sada pokazuju da na njih možemo računati i koji će, vjerujem, mnoge ugodno iznenaditi – kazao je Grbac.

Kažimo kako će sljedećeg tjedna u prodaju biti puštene godišnje ulaznice za GKK Šibenik, a predbilježbi je već sada jako puno. A kako bi atmosfera na Baldekinu bila što bolja želja kluba je da se ispod koševa postave montažne tribine, kao u doba stare Šibenke.

Izvor: Šibenski portal

Share: