Izzo: Mentalitet šibenskih navijača takav je da žele fajt na parketu, to ćemo im i priuštiti

  • 12. rujna 2016.
  • Vijesti
  • 212 Views

Iako na Baldekinu treniraju već neko vrijeme, danas su u ljetnoj bazi GKK Šibenika, D-Resort yacht klubu u Mandalini, predstavljena tri nova-stara igrača. Teo Petani nije ni otišao, Izzet Turkyilmaz vratio se nakon godinu dana, a jedini pravi ‘friški’ je Luka Pandurić. Potonji se nekako tiho ušuljao u narančaste redove, bez velike pompe.

– I za mene je dolazak u Šibenik bilo svojevrsno iznenađenje s obzirom da sam počeo trenirati sa Zagrebom. Međutim, kad je stigao poziv trenera Vladimira Anzulovića nisam uopće dvojio, tim više što mi Zagreb nije ponudio ništa konkretno – kazao je Slavonac Pandurić, koji može pokriti i jedinicu i dvojku.

 

Dodatni motiv za dolazak u Šibenik, dodao je, bili su i navijači.

– Atmosfera na Baldekinu je fantastična, svaki sportaš voli igrati pred takvom publikom i veselim se utakmicama u takvom ambijentu – poručio je Pandurić.

Njegov kolega u vanjskoj liniji, Teo Petani, kazao je kako će navijači morati biti strpljivi.

– Treba određene razdoblje da se izgradi igra i valjat će imati razumijavanja. Ali kad sve sjedne na svoje mjesto, bit ćemo jaki. Igrat ćemo modernu, brzu košarku, s puno rotacija i vjerujem da ćemo uz podršku tribina ostvariti zacrtano. A ciljevi i ambicije su jasni, a to je minimalno polufinale, od toga nema odstupanja – kazao je Petani.

Izzo je, pak, obećao, mušku košarku.

– Mentalitet šibenskih navijača je takav da žele fajt, žele gledati borce na parketu i to ćemo im priuštiti. Većina igrača u ekipi dobro se poznaje, igrači koji su došli kvalitetni su i pravi profesionalci tako da će kemija u ekipi biti prava – kazao je Turkyilmaz, dodajući kako još uvijek nije 100 posto spreman.

– Ali uvjeravam vas da ću biti za par tjedana – poručio je Izzo.

Potpisivanjem ugovora s ovom trojkom narančasti su kompletirali roster za prvi dio sezone. Uz jednu ogradu.

– Još uvijek se nadamo pozitivnom ishodu pregovora sa Zoranom Vrkićem. Ponudili smo mu trogodišnji, bogat ugovor i sada je sve na njemu – kazao je Grbac.

Dopredsjednik Bašar Egemen s puno optimizma gleda na predstojeću sezonu, pa je mišljenja da ova momčad može do finala domaćeg prvenstva.

– Svaka utakmica bit će borba i vjerujem da ćemo iz većine tih utakmica izaći kao pobjednici, da ćemo imati odličnu sezonu. A za to nam treba jedinstvo, zajedništvo parketa, uprave, tribina i vas novinara – zaključio je Bašar Egemen.

Kažimo kako 20. rujna u Šibenik stiže turski Euroligaš Darussafaka, koji će s narančastima odigrati sada već tradicionalnu utakmicu na Baldekinu. Prije toga momčad Vladimira Anzulovića ovog će tjedna odigrat dvije utakmice u Sloveniji, protiv tamošnjih prvoligaša Šenčura i Škofje Loke.

A s obzirom da prodaja godišnjih ulaznica ide odlično, intenzivirali su se pregovori GKK Šibenika i Grada Šibenika oko postavljanja tribina ispod koševa, dakle na jugu i sjeveru Baldekina. Postave li se tribine u konačnici, kapacitet šibenskog hrama košarke bio bi oko 1.500 mjesta.

Izvor: Šibenski portal

Share: