‘Blagi smo favoriti protiv Zaboka, ali valja biti oprezan, Kup je čudljivo natjecanje’

  • 3. listopada 2016.
  • Vijesti
  • 219 Views

Nakon što su uspješno preskočili prvu prepreku u Kupu Krešimira Ćosića, drugoligaša Jazine, košarkaše GKK Šibenika sutra čeka novi, puno ozbiljniji ispit u tom natjecanju. Gostuju, naime, kod Zaboka, A1 ligaša koji se u prvom kolu lako obračnao s Alkarom i koji s puno ambicija ulazi u novu sezonu. Iako su Zagorci domaćini, većina ulogu favorita gura ‘Narančastima’. Trenera Vladimira Anzulovića pitamo slaže li se s tim?

– Realno jesmo blagi favoriti, ali Kup je specifično, čudljivo natjecanje. Pogotovo sada kada liga još nije ni počela, kada se momčadi nisu zahuktale. Valja stoga biti oprezan, Zabok je osnažio momčad, ali ako odigramo 100 posto u elementima igre koje bismo trebali, vjerujem u pozitivan rezultat – kaže Anzulović, koji se kratko osvrnuo na spomenutu utakmicu u Zadru.

– Ulazak u susret je bio jako dobar, cijelo prvo poluvrijeme je zapravo bilo poprilično dobro. U nastavku je malo ‘škripalo, vidjelo se da neki mladi igrači igraju malo sa strahom, što je normalno s obzirom da je to bila prva službena utakmica. Ali, na to moramo biti spremni ako želimo, a želimo, davati šansu tim mladim igračima – objašnjava trener Šibenika, koji će za razliku od Višnjika, u Bedekovčini imati kompletnu momčad na raspolaganju, uključujući dakle i Ivanova i Izzeta koji protiv Jazina nisu igrali zbog bolesti, odnosno ozljede , ali i mladog Tonija Nakića koji je odnedavno u punom treningu.

Podsjećamo, pobjednik sutrašnjeg dvoboja (19 h) plasirat će se na Final Eight.

Izvor : Šibenski portal

Share: