Vruće gostovanje u Sinju pravi test za novi Šibenik, Anzulović: ‘Vjerujem u ove momke’

  • 7. listopada 2016.
  • Vijesti
  • 209 Views

Napokon smo dočekali. Sutra, naime, počinje A1 liga, po svemu sudeći, nikad jača i zanimljivija, s 14 klubova od starta, uključujući i ABA ligaše. GKK Šibenik natjecanje otvara u Sinju, kod Alkara, svog tradicionalnog rivala. Očekuje se vruć dalmatinski derbi, kako na parketu tako i na tribini. Vladimir Anzulović ni ovog puta ne bježi od uloge favorita.

– Respektiramo Alkar, kao uostalom svaku ekipu. Sinjani su sada drugačija ekipa od onog našeg pripremnog susreta, i po pitanju igrača i po pitanju utreniranosti. Drugačiji smo i bolji mi, nadam se. Ove prve utakmice su uvijek teške i traže oprez, ali nećemo bježati da smo po rosteru blagi favoriti – kaže trener ‘Narančastih’.

Što se tiče recepta za pobjedu, kaže:

– Ostaviti srce na terenu i kompenzirati neke nedostatke po pitanju uigranosti. Uz takav pristup sve bi trebalo biti u redu. –

Alkar je u posljednjim satima prijaznog roka doveo Amerikanca Brandona Johnsona, koji bi im, smatra Anzulović, mogao biti od velike koristi.

– S obzirom da je igrao za dobar koledž i po onom što sam vidio na video klipovima iz njemačke lige radi se o jakom individualcu koji će im donijeti dodatnu kvalitetu – ističe Anzulović.

Osvrnuo se i na Kup utakmicu protiv Zaboka.

– Zadovoljan sam pristupom, iako će trebati poraditi na nekim greškama. Imamo dosta mladih igrača i te oscilacije u igri su normalne, ali sigurno da ćemo raditi na tome da ih bude što manje – ističe trener Šibenika, dodajući da se te promjenive igre vide na početku sezone vide i kod naših ABA ligaša. To je, kaže, očekivano u ovom dijelu sezone.

Liga će, nastavlja, ove godine biti nikad jača.

– Osim ABA ligaša tu su Jolly koji je sastavio dobru, iskusnu ekipu, zatim Zagreb koji je također ponovno složio dobar roster. Da ne nastavljam dalje, puno je dobrih ekipa, svaka utakmica bit će pravi izazov, ali naš cilj je i dalje minimalno četvrto mjesto. To moje povjerenje vezano je za ove momke i njihov pristup treningu – zaključio je Vladimir Anzulović.

Iako mlad, Roko Badžim već se naigrao derbija s Alkarom, tako da dobro zna što ih čeka u Sinju.

– Alkar je uvijek nezgodan protivnik, svi znamo o kakvom se vrućem gostovanju radi. Ali, kao što je kazao trener, ako odigramo kako znamo, kako trenerimo, pobjeda ne be trebala doći u pitanje – bio je kratak ali jasan šibenski bek.

Podsjećamo, subotnja utakmica u Sinju, na koju su dolazak najavili i Funcuti, počinje u 19.30 sati.

Šibenski portal

Share: