‘Narančastii’ i Funcuti slavili u užarenoj sinjskoj dvorani

  • 9. listopada 2016.
  • Vijesti
  • 385 Views

U užarenoj atmosferi sportske dvorane u Sinju, pred više od tisuću gledatelja, među kojima je bila i poveća skupina glasnih Funcuta, košarkaši Šibenika otvorili su novu sezonu A1 lige. I to na najbolji mogući način, 89:81 pobjedom nad starim rivalom Alkarom.

Za razliku od dviju Kup utakmica, protiv Jazina i Zaboka, otvaranje večerašnje utakmice nije bilo dobro za momčad Vladimira Anzulovića.

Predvođena novopridošlim Amerikancem Brandonom Johnsonom domaća je momčad prvu četvrtinu dobila 25:17, da bi na početku druge povela 11 razlike (28:17). Ipak, tada Petani, Badžim i Bašić pogađaju nekoliko trica, Halilović i Ivanov uspostavljaju kontrolu u reketu i narančasti prelaze u vodstvo (31:32). Do kraja poluvremena ekipe su bile tu, na poen, dva razlike, a tako se otišlo i na odmor, vodstvom Alkara 41:40, za koji je skoro polovicu koševa domaćina zabio Johnson (20).

gkk-alkar
U istom, egal ritmu, nastavilo se i u trećoj, s tim da je pred kraj četvrtini Šibenik prešao u vodstvo (62:64). ‘Narančasti’ posljednju četvrtinu otvaraju jako dobro, što se odrazilo i na rezultatu. Pet minuta prije kraja, prije svega zahvaljujući sjajnom Haliloviću, poveli su s lijepih devet poena prednosti (66:75).

Minutu kasnije Anzulovićeva momčad otišla je na dvoznamenkastu prednost (66:78) i tu je priči bio kraj. Sinjani više nisu mogli uhvatiti priključak i pobjeda je otišla u Šibenik, na oduševljenje raspjevanih Funcuta.

Najefikasniji u redovima Šibenika bio je Halilović sa 20 ubačenih koševa (osam skokova), Ivanov je zabio 16, Badžim 13, Petani 11, Siriščević osam, Radovčić pet, Pandurić četiri, a Turkyilmaz dva poena. Johnson je, pak, kod Alkara susret završio s čak 30 postignutih poena.

U drugom kolu Šibenik čeka još jedno teško gostovanje, puno teže. U novom dalmatinskom derbiju idu na noge Zadru.

Šibenski portal
Foto :www.gkk-sibenik.hr

Share: