Anzulović: ‘To što se Zadar ovako sprema za nas i što njegovi navijači vrše takav pritisak za nas je već pobjeda’

  • 13. listopada 2016.
  • Vijesti
  • 194 Views

Već drugo kolo A1 lige donosi nam jednu od najzanimljivijih i ‘najvrućih’ utakmica ove sezone, onu između starih rivala Zadra i Šibenika, a koja je na rasporerdu u petak (18h). Atmosfera oko tog dvoboja ‘pumpa’ se već danima, kako među zadarskim tako i među šibenskim navijačima, pa će osim na parketu biti zanimljivo i na tribini.

Trenera ‘Građana’ pitamo osjećaju li njegovi navijači taj pritisak?

– Pritisak je na svaku utakmicu, jer svaku želimo dobiti. Dobro, ne možemo se praviti blesavi i ne vidjeti da je ova utakmica posebna za naše navijače. Za takve utakmice se i igra košarka, a samim tim što se Zadar ovako sprema za nas i da njegovi navijači vrše takav pritisak za nas je već pobjeda, kako za klub općenito tako i za momčad – kaže Vladimir Anzulović.

Jasno, neće se narančasti zadovoljiti samo time, u Zadar dolaze po prvu pobjedu nakon više od dvadeset godina.

– Imam veliko povjerenje u moje igrače, imamo i dobru atmosferu što je također jako bitno. Bit će važna reakcija kompletne naši momčadi na pritisak, kako na onaj s parekta, tako i na onaj s tribina. Morat ćemo odigrati čvrsto u obrani, agresivno, ne dati Zadru da nametne svoj ritam. Zadar ima više iskustva igranja jačih utakmica, naša je, pak, prednost u široj rotaciji. Ukupno gledajući, oni jesu blagi favoriti, ali kako sam kazao, vjerujem u moje momke – poručio je Anzulović, koji će u Višnjiku na raspolaganju imati sve igrače, uključujući i Siriščevića koji ima manjih problema s ozljedom.

Igrači Šibenika jedva čekaju sutrašnju utakmicu.

– Ovo će, vjerujem, biti jedna od najgledanijih utakmica ove sezone. Spremni smo za nju, dobro smo trenirali, snimili suparnika i ono što je sigurno jest da ćemo dati maksimum, ‘potući’ se s njima i vjerujem da ćemo se na kraju mi radovati – kaže mladi playmaker Krešimir Radovčić.

Igrači su, dodaje, svjesni značaja ovog dvoboja za navijače.

– Mislim da je njima pritisak veći nakon ovih par poraza u ABA ligi, ali ne opterećujemo se njima, najvažnije je da mi odigramo kako znamo – zaključio je Radovčić.

Šibenski portal

Share: